Zavrieť

Porady

Výpočet mzdy - prosba o dokontrolovanie

Dobrý deň, vedel by mi prosím niekto skontrolovať mzdu v mesiaci august 2024 som odpracovala 138,5 hodiny. Moja mzda je 5,10 EUR/hod. úväzok 40 hodín/týž. Chcela by som sa spýtať, či mám správne na páske uvedené:
časová mzda vo fonde 128 hodín/693,60 EUR,
časová mzda v nadčase 2,5 hodiny/12,75 EUR
náhrada za sviatok 8 hodín/ 0,- EUR
dovolenka 40 hodín/261 EUR (podľa priem. zárobku)
Sviatok som neodpracovala a tých 8 hodín mám zaplatených v časovej mzde, lebo 128 * 5,10 je 652,80 EUR. Ďakujem
Naposledy upravil zuzas74 : 21.01.25 at 13:54 Dôvod: nedopísaný text
7 komentárov     zbaliť
veronikasad Priloz výplatnú pasku bez osobných udajov
veronikasad Priloz celú pásku, zamaz len meno a zamestnávateľa. Prečo je na starobné poistenie taký vysoký vymeriavací základ? Chýba tam tarifná mzda a priemerka
zuzas74 Veronika, tarifa je 5,10 EUR, priemerný zárobok 6,5431 EUR.
veronikasad Máš rovnomerne rozbehnutý pracovný čas? Sviatok bol tvoj obvyklý pracovný deň?
zuzas74 Nie, pracujem podľa rozvrhu a potreby. Nie je to obvyklý pracovný deň. Pracujeme aj od 6-18, 18-6, podľa potreby od 7-11,5. Tých 138,5 hodiny je čistý odpracovaný čas po odpočítaní prestávok.
veronikasad Priloz ešte dochádzku za október, vecer ti to nahodím pre kontrolu do mzdového sw
zuzas74 Ďakuje vopred. Je to za 08/2024.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    Fond pracovného času za 08/24 bol 21x8+8 hod.sviatok = 176 hod.
    Ty si odpracovala 144,5 hod - 6 hod, obed.prest. (12*0,5) + 40 hod. dovolenka
    čiže máš 2,5 hod. nadčas.

Máš nerovnomerne rozvrhnutý pracovný čas, zamestnávatel ti na sviatok 29.8. nenaplánoval zmenu - naplánoval ti ju na iný deň, preto ti náhrada mzdy za sviatok nepatrí.
    Mzda aj všetky príplatky su vypočítané správne, akurát za 2,5 hod ti nevyplatili nadčasový príplatok, mzdu za nadčas máš vyplatenú ...

Teda, za sviatok nemáš vyplatenú náhradu mzdy, odpracovala si si mesačný fond pracovného času v iný deň - neviem v akej oblasti pracuješ, robia to tak obchodné reťazce ...
    Negoce robíte pravidelné nočné zmeny? som presvedčená, že musíte (nemôžete) mať 40,00 hod. pracovný týždeň, ale iba 37,5 hodinový.......tu vidím problém, že pracujete viac ako môžete......

ako uvádza Veronika, žiadaj doplatok nadčasu a pýtaj sa na dĺžku prac. týždňa.......
    podľa § 85, ods. (5) platí.......

Pracovný čas zamestnanca je najviac 40 hodín týždenne.

Zamestnanec, ktorý má pracovný čas rozvrhnutý tak, že pravidelne vykonáva prácu striedavo v oboch zmenách v dvojzmennej prevádzke, má pracovný čas najviac 38 a 3/4 hodiny týždenne

a vo všetkých zmenách v trojzmennej prevádzke alebo v nepretržitej prevádzke má pracovný čas najviac 37 a 1/2 hodiny týždenne.....

t.j. za každý týždeň pracujete viac o 2,5 hodiny, ktoré musia byť zaplatené ako nadčas s nadčasovým príplatkom.......

over si ako to máte stanovené, pracujú u vás odbory? zástupcovia zamestnancov????
    pozrite si dovolenku, máte nárok na 4 alebo 5 týždňov, čo nie je 20 či 25 dní .....

pozn. fond prac. času pri nerovnom. rozvrhnutom prac. čase neexistuje.....
    jeden mesiac podľa plánu práce pracuješ aj 190 hod. jeden mesiac iba 144.....záleží od potreby zamestnávateľa......
    pracuješ podľa plánu práce, kt. musíte mať na prístupnom mieste aspoň 2 dni vopred s plánom na 7 dní v mimor. situácií......
    zuzas74 Ďakujem veľmi pekne

Výpočet mzdy - prosba o dokontrolovanie

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.