Zavrieť

Porady

vyrátala som predpokladanú daň z MV na 2025 správne?

Prosím o kontrolu či mám správne vyrátanú predpokladanú daň:
M1, dátum prvej evidencie 10.10.2029...vyšla mi na r.2025 predpokladaná daň 93,42 €. Odobrite mi to prosím. Dík.
8 komentárov     zbaliť
Jarka 1 Robíš si srandu
jozefinka a prečo, veď keď nechceš pomôcť tak nemusíš odpovedať, preto je tu táto porada nie? Kto sa nemá koho spýtať, spýta sa tu a poradia mu.
veronikasad 10.10.2029? Ešte keby si tak napísala aj základnú sadzbu dane ...
jozefinka základná sadzba je 115 €
veronikasad A ten dátum prvej evidencie.?
jozefinka juj, to som riadne preklepla...sorry je to 10.10.2019
tina.mm Podľa mňa je výška predpokladanej dane 126,50 eur
tigy Áno, aj mne to tak vyšlo, ak je základná sadzba 115€ - 1.1.25 plynie 64-tý mesiac od prvej evidencie, t.j. zvýšenie sadzby o 10%
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

kn-alka je teraz online kn-alka

Jarka jméno mé :) kn-alka
    určite nie je správne vypočítana, nakoľko v roku 2025 sú platné nové sadzby a neplatí žiadne znižovanie - takže od základnej sadzby dane menej nikdy nebude

§ 7
    Zníženie a zvýšenie ročnej sadzby dane
    (1)
    Ročná sadzba dane podľa § 6 ods. 1 až 5 sa
    a)
    použije počas prvých 36 kalendárnych mesiacov, počnúc mesiacom prvej evidencie vozidla,
    NovelizácieNovelizáciePorovnať verziePorovnať verzieVytvoriť odkazOdkaz bol skopírovaný do schránkyKopírovať
    b)
    zvýši o 10 % počas nasledujúcich 36 kalendárnych mesiacov,
    NovelizácieNovelizáciePorovnať verziePorovnať verzieVytvoriť odkazOdkaz bol skopírovaný do schránkyKopírovať
    c)
    zvýši o 20 % počas nasledujúcich ďalších 36 kalendárnych mesiacov,
    d)
    zvýši o 30 % počas nasledujúcich 36 kalendárnych mesiacov po uplynutí súčtu počtu kalendárnych mesiacov podľa písmen a) až c),
    e)
    zvýši o 40 % počas nasledujúcich 36 kalendárnych mesiacov po uplynutí súčtu počtu kalendárnych mesiacov podľa písmen a) až d),
    f)
    zvýši o 50 % po uplynutí súčtu počtu kalendárnych mesiacov podľa písmen a) až e).

https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pra...K/ZZ/2014/361/
    8 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    jozefinka aha, ďakujem za vysvetlenie, ak to chápem správne tak predpokladaná daň na r. 2025 je 138 eur.... takto to je už správne? a ak som už poslala DP s nesprávnou sumou predpokladanej dane, mám poslať ešte jedno opravné však?
    tina.mm Prečo 138 eur?
    jozefinka lebo 115+20%, lebo prvá evidencia auta bola 10/2019 a v 2025 to bude viac ako 6.rok
    kn-alka ale ty musíš pozerať stav k 01.01.25 a tam ešte nie je 6 rokov, ale len 5
    tina.mm k 1.1.25 (vrátane januára 2025) to je 64 mesiacov a zvýšenie 10 %
    jozefinka aha, teraz to už chápem..ďakujem
    yvica to by aj mňa zaujímalo, tiež som zle vyrátala predpokladanú daň, či poslať opravné alebo stačí všeobecné podanie a žiadosť o opravu riadka 40? ďakujem
    kn-alka ak to neovplyvnuje platenie preddavkov, tak údaj o predp.dane je irelevantný
      zbaliť

vyrátala som predpokladanú daň z MV na 2025 správne?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.