Zavrieť

Porady

Instalacia WINDOWS 11 z USB

Zdravim poradaci.
Rad by som nainstaloval Windows 11 z USB disku na notebook HP ProBook 4730s. Po restarte sa mi nespusti intalacia z USB, aj ked som stiahol z microsoft.com instalaciu WINDOWS-u ako boot usb. Ako mam nastavit BIOS, aby to fungovalo?
Dakujem
Naposledy upravil ING.SAMAN : 29.01.25 at 20:11
IMG_20250129_191252_254.jpg  
6 komentárov     zbaliť
duves Ak je tam tento CPU: https://www.intel.com/content/www/us...fications.html Tak to tam z legalnej inštalačky nepojde.
ING.SAMAN Dobry vecer. Nemam tam Vami uvedeny procesor. NB obsahuje Intel i3-2330M, frekvencia 2,2 GHz. Co to ma spolocne s procesorom? Aka je v tom suvislost (Windows a CPU)?
duves Hladaj Windows Tiny11. Nevyžaduje Secure Boot ani TPM 2.0. Verzia pre slabšie počítače, nepotrebné súčasti nebudú nainštalované. Neobsahuje internetový prehliadač, ten je možné nainštalovať cez Microsoft Store.

Windows je potrebné aktivovať buď originálnym kľúčom, automaticky pomocou kľúča uloženého v BIOSe alebo cez nejaký aktivátor. POZNAMKA: žiadne návody neposkytujem, hladaj na internete.
ING.SAMAN A ked si stiahnem verziu WINDOWS 11 Tiny, bude to bootovatelne na mojom NB? Stale si myslim, ze potrebujem nastavit nejake parametre v BIOS-e, ale uz som skusal snad vsetko. Naposledy som instaloval WINDOWS 7 Ultimate, tiez cez USB, chvilu mal problem s MBR, potom zase s GPT, ale nakoniec som to rozbehal....Skusal som instalovat aj spominany WIN 7 ULT., neslo ho spustit (nabootovat) z USB
duves boot ako MBR, bootovatelny kluč vytvoriš cez Rufus. Pozeram RAMku, tak tie 4GB nič moc, ešte to by chcelo rozšíriť aspon na 8GB
misoft 4GB je naozaj málo - odporúčané pre W11Tiny je 8GB RAM.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Nandrolon
    Postupuj podľa tohto oficiálneho návodu /za predpokladu, že máš legálny systém, teda kľúč k nemu/.
    https://support.microsoft.com/sk-sk/...EJD=Windows_11

V BIOSE si nastav boot sekvenciu tak, aby si na prvom mieste mal USB až potom HDD a ostatné možnosti.

Windows 11 /oficiálny/ te nepôjde na stroji bez TPM čipu. Ináč to musí frčať korektne.

Edit: neviem, aký tam máš systém, ale ak ho máš funkčný, skús spustiť diagnostiku, či je HW spôsobilý na WIN11, pozerám tvoj screen a podľa mňa ti nepôjde. Tvoja doska nebude obsahovať TPM čip.
    Ak by si mal teraz windows 10 a PC by bol vhodný na W11, už by ti dávno ponúkal Microsoft prostredníctvom aktualizácií danú inováciu na W11.
    Ja by som ho do toho stroja vôbec nedával a ostal pri tom, čo tam máš teraz.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    duves Ja som ten w11 tiny nainstaloval do stareho NB. Šlape dobre. Aj aktualizácie zbiehajú.
    Nandrolon Nepíšem o tom TINY, ten vypadá dobre ale ak by som mal legálny kľúč, do TINY by som nešiel, predsa len to nie je ofiko majkrosofťácky soft ale už upravený...
    Na čierno ale v pohode.
    Nandrolon Ináč fungoval by na ten TINY legálny kľúč na WIN10 home? Vtedy by to za úvahu stálo.
    duves skus, ale kluč ja zapísany v HW každeho laptopu, ktory mal predinstalovany w10 OEM, teda neprenosnu licenciu. Mne to išlo.
    Nandrolon Ja mám jeden stroj z 2009, na ktorom boli pôvodne Visty, tie som legálne upgradoval na W7 a ten som legálne upgradoval na W10, ale 11 mi nejde, lebo nemá TPM čip. Výkonovo by na ňu stačil.
    Chobot Kvôli tomu TMP čipu bude musieť veľa užívateľov upgradovať konfiguráciu PC, aj keď výkonov by bol dobrý. Dosť to s Windows 11 pokašlali, Alebo to bol úmysel, aby sa znovu rozbehol predaj železa.
      zbaliť

Instalacia WINDOWS 11 z USB

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.