Zavrieť

Porady

Susedova stavba

moze mať sused opretu teda postavenú dreváreň (letnú terasu) na hranici pozemku a vlastne ja sa nedostanem k môjmu múru domu nakoľko by som potreboval tam spraviť

sused ma letnú terasu opretu o môj múr nakoľko sa nemám ako dostať k múru kde by som.chcel spraviť drenaž
5 komentárov     zbaliť
ivka70 a tvoj dom nie je nahodou na tej istej hranici pozemku?
Chobot A tú drenáž chceš robiť na svojom pozemku, alebo jeho?
kukolos no ono to mame spoločnú hranicu pozemku
marleau hranica je vždy spoločná, keby nebola, bol by medzi vami ešte niekto ďalší
kukolos áno to chápem a stavebný úrad mi poslal teraz papier že to sme už tak kúpili obaja a že je to nepodstatné že to nevedia vyriešiť a že to je už niekoľko desaťročí takto
Téma je uzavretá.
Usporiadať podľa času

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
Na cudzí pozemok nesmie presahovať žiadna časť stavby, ak si na hranici zo stenou strecha už zrejme prečnieva do jeho pozemku. Ostáva ti už len sa dohodnúť, aby on nevyžadoval od teba uvoľnenie pozemku.
9 komentáre - rozbaľ     zbaliť
buchač Nemáš celkom pravdu...dôvodiť sa mi nechce.
pavol54 Myslím si, že mi to jasne vysvetlil projektant aj stavebný úrad, keď som išiel stavať, dá sa spraviť výnimka v umiestnení stavby ale okraj strechy musí byť vybavený žľabom a nesmie presahovať okraj parcely. A skolaudovaná stavba stojí od roku 2005. To čo sa dialo pred rokom 1976 určite dopytovateľ nerieši.
kukolos moja strecha neprecnieva skôr on je pod mojou strechou...
pavol54 a čo si mu podpísal keď chcel robiť tú drobnú stavbu?
kukolos ja som mu nič nepodpísal ja som to kúpil tak a on si prerabal ja som začal teraz a podáva oznámenia na mňa atď tak som sa pustil už aj ja do neho dal som si zamerať pozemok a on je celým domom na mojom pozemku cca 30cm a k tej drevarni tak ja som sa ho pýtal či mi umožní aby som spravil drenaž a to mi hneď zamietol a na pozemok má nepustí
buchač kukolos (Včera 23:56) j
tak ja som sa ho pýtal či mi umožní aby som spravil drenaž a to mi hneď zamietol a na pozemok má nepustí
=======================
Zamietol, nepustil, nedovolil....
Nuž také konanie len raz. Následne by malo prísť k okamžitému riešeniu a riadne mu to spičítať...

Zákon nie je nejaký kutyafas...ten by sa mal dodržiavať.
pavol54 no prvý krok je nechať si spraviť zameranie pozemku oprávneným geodetom, on už vie ako postupovať.
druhý krok je zistiť si koľko stojí nájom m2 zastavenej plochy vo vašej lokalite. Ostatné je vecou právnikov
kukolos zameraný pozemok mam a celým domom cca 7,1m na šírku 30cm je u mňa
kukolos kde by som sa dostal k tej sume za m2 alebo ako by som to vedel zistiť?
  zbaliť

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.