Zavrieť

Porady

Daň a daňová licencia

Prosím Vás o informáciu.
Daň mi vyšla v 4600 Eur.
Preddavky, ktoré boli zaplatené boli vo výške 3000 Eur.
Daňovú licenciu by sme mali platiť vo výške min. 3840 Eur

Daň na úhradu mi vyšlo platiť 1600 Eur podľa daňového priznania.
Prosím Vás je to správne?
kn-alka a prečo myslíš, že to nie je správne?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

tigy je offline (nepripojený) tigy

tigy
    Ak vyšla daň vyššia ako daňová licencia, nič ďalej neriešim, zaplatím vypočítanú daň, samozrejme zníženú o preddavky, ak som ich musela platiť.
    Takže áno, je to správne, zaplatíš tých 1600€ (4600€-3000€), daňovú licenciu neriešiš.

Ak vyšla daň nižšia ako daňová licencia, zaplatím daňovú licenciu a rozdiel medzi mojou vypočítanou daňou a daňovou licenciou je akoby taká "predplatená daň", ktorú si budem môcť odrátať od daňovej povinnosti v nasledujúcich 3 rokoch.

kn-alka je offline (nepripojený) kn-alka

Jarka jméno mé :) kn-alka
    daň ti vyšla vyššia ako minimálna daň, takže platíš tú vyššiu sumu, minus preddavky = 1600€
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    pavol54 No ja som účtovník amatér, obchodná spoločnosť mala v roku 2024 tržby nad 500 000 daňová licencia predstavuje 3840
    daňová povinnosť bola 4600
    Celkom by mala doplatiť 4600- 3840 =760
    Keďže platila preddavky 3000- rozdiel 760 =2240 môžeš započítať ako daňovú povinnosť 2025-2027. viď podnikajte.sk
    kn-alka prečo 4600-3840? - žiadnych 3840 nezaplatila, tak čo chceš odpočítavať?
    pavol54 ale bude musieť daňovú licenciu 3840 napísal som odkaz
    veronikasad Pavol, PU nerobím, ale zle si to vysvetľujes. Licenciu od dane neodpocitavas, len preddavky.
    Ak by ti vyšla daň nižšia ako licencia, zaplatíš ju vo vyske licencie
    pavol54 ospravedlňujem sa, niečo som prekombinoval, človek vylezie z postele a chce byť múdry tak to popletie
      zbaliť

Daň a daňová licencia

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.