Zavrieť

Porady

Môžem si uplatniť daňový výdavok pri prenajme

Ak nie som podnikateľ a prenajímam nehnuteľnosť( sezónny Bufet ) ktorá nie je zaradená do obchodného majetku môžem si uplatniť ako daňový výdavok opravu alebo kúpu reštauračných stolov , chladničky. ...
6 komentárov     zbaliť
Negoce Ak je v nájomnej zmluve uvedené, že predmetom prenájmu je nielen nehnuteľnosť, ale aj jej vybavenie, náklady na zariadenie, napríklad stoličky, môžu byť uznané ako daňový výdavok.

Náklady na opravu a údržbu prenajatej nehnuteľnosti je však možné uplatniť ako daňový výdavok len v prípade, že je nehnuteľnosť zaradená do obchodného majetku.
karolkko16 "Ak nie som podnikateľ" kam si uplatníš daňový výdavok ?
veronikasad Milanko, zas mudrujes? V DP typu B v riadku 11
karolkko16 Pozrel som si formulár DP FO typu B.Je tam viac 11, ale iba jedna je daň z prenájmu.
VI. oddiel, tab 1 - ten riadok 11 si myslela ??

Majú v záhlaví tej tabulky taký text,že
tabulku vyplňuje iba daňovník ak vedie JU / uplatňiuje (z príjmov ) percentuálne výdavky / vedie evidenciu podľa § 6 ods. 11 zákona

takže Zz o dani §6 / ods 3 + ods 11 písmeno a, +b,+e, a ods 12 a až potom riadok 11 v DP ?
(takže ak tak, tak to napíš celé. lebo je to nepodnikateĺ = laik (podobne ako som ja laik z účta ! ))
veronikasad ano, r.11 na str.4, v čom vidíš problém ? Prenajímatel - nepodnikatel tiež vedie daňovú evidenciu alebo JU
Milan, nemudruj a nemýľ poraďákov ...
OneUp Ano
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Môžem si uplatniť daňový výdavok pri prenajme

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.