Tweety
Súhlasím, zneužitie ako zneužitie. A rovnako môžu začať rovno od seba. S tým rozdielom, že podnikatteľ si na to musí najprv zarobiť ale im na to zarobili daňoví poplatníci.
Nedrb do všetkého politiku - politikov...
Porovnaj podnikateľa a zamestnanca....alebo mám ja ???
Zatiaľ platí :
Na Slovensku je takým športom - kde sa dá, tam sa obchádzajú zákony, podvádza sa.
Pri kompenzáciách nájomného- rôzne podvody(prenájom sám sebe ....), pri pomoci za odstávku napr. kaderníčky a další - brať peniaze, no na čierno pracovať, živnostníci- nedávať faktúry, bločky, zamestnávať na čierno (človek evidovaný na úr. práce a robí), platiť len časť mzdy oficiálne, zbytok na ruku atď, atď....
V zime bud na Pn-ku, alebo prerušiť živnosť- no robiť ďalej. Neviem či je to tak aj inde vo svete-asi hej- no u nás je to bežné a ešte sa tým chvália - štátu nič! Z odvodov daní zamestnancov ide štátu 2 miliardy, od živnostníkov 0,1 miliardy.
Zamestnanca sa NIKTO nepýta či má na chleba, na inkaso, nedajbože na auto- stiahnu, odvedú štátu a je!
Ale živnostníci PLAČÚ, koľko budú musieť platiť- za to, že som šikovný, mám tolľo platiť štátu? No potom vyčítajú štátu že málo platí, málo poskytuje.
O dôchodkoch ani nevraviac...malé (respektíve žiadne – jak cigáni) odvody, no dôchodok sa im vypočíta podľa daných tabuliek. Aj keď je jasné, že štát tiež často zle hospodári. A kto sa pýta zamestnanca či má, chce toľko platiť?
Drvivá väčšina podnikateľov ojebáva, ako sa len dá, dávanie si do nákladov dovolenkové pobyty, športové potreby, fiktívne úhrady služieb a tovarov, ktoré si nakúpili za účelom navýšenia nákladov a plno iných fínt. Jasné, sem tam niekoho nachytajú a súdia, ale mnohé takéto triky sú ťažko dokázateľné, takže si vedia navyšovať príjmy, výhody a benefity.