AK SA SMER ZASTÁVA GRÁZLOV, A NIE ČESTNÝCH ĽUDÍ, NEMÁ PRÁVO NAZÝVAŤ SA SOCIÁLNOU DEMOKRACIOU
Nechcel som sa tejto mimoriadne nechutnej záležitosti venovať cez sviatky, no keď vidím, ako ľudia strácajú morálny kompas, musím reagovať. Dlhodobo zastávam názor, že za slová sa nemá zatvárať. Ako antifašista som vždy tvrdil, že extrémistov je lepšie mať na očiach než ich zatláčať do ilegality – aj preto som kritizoval trestný čin tzv. osvienčimskej lži.
Dnes preto nesúhlasím s tým, aby bol Daniel Bombic trestne stíhaný za výroky. No zároveň som znechutený, že štátny orgán – Úrad vlády SR – sa počas sviatkov postaví na jeho obhajobu. Ešte väčšie pobúrenie vo mne vyvoláva, že Smer ochotne chráni človeka, ktorý šíri chorobný antisemitizmus, vulgárne uráža každého iného názoru a dehonestuje dejiny. Bombicove výroky, ktoré obsahujú výzvy na vyhladenie židov či oslavovanie Tisa, nemôžeme ospravedlňovať ako "slobodu prejavu".
Ak Smer naozaj verí, že prevzatím tohto "influencera" osloví voličov, mýli sa – v skutočnosti posilňuje Republiku a oslabuje sám seba. Politika má byť o hodnotách, nie o kalkule. Mlčanie členov Smeru na túto tému nie je prejavom lojality, ale zbabelosti. Ak sa tomuto trendu nepostavíme, riskujeme, že nenávisť sa stane novou normou.
autorom je Edo CH.