Zavrieť

Porady

Usporiadat
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

Dánsko a Slovensko: rovnaký počet obyvateľov, opačné smerovanie

Dánsko má 5,9 milióna obyvateľov a o niečo menšiu rozlohu ako Slovensko. Tu sa však podobnosť končí.

Dáni od roku 2016 hospodária s rozpočtovým prebytkom. V roku 2024 to bolo 4,5 % HDP, teda takmer 18 miliárd eur. Napriek tomu si uvedomujú riziká starnutia populácie a zvyšujú dôchodkový vek z 67 rokov na 70 rokov (postupne do r. 2030).

Naopak, Slovensko ešte nikdy prebytok nemalo. V roku 2024 dosiahlo deficit 5,3 % HDP, teda viac než 7,5 miliardy eur. Napriek tomu vypláca 13. dôchodky a vláda plánuje zásahy do 2. piliera, ktorý mal stabilizovať systém ohrozený starnutím Husákových detí.

Čo čaká slovenských občanov, keď Fico dokončí svoj „skok do pekla na veľkom bielom koni“?
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

Negoce

Dánsko má 5,9 milióna obyvateľov a o niečo menšiu rozlohu ako Slovensko. Tu sa však podobnosť končí.

Dáni od roku 2016 hospodária s rozpočtovým prebytkom. V roku 2024 to bolo 4,5 % HDP, teda takmer 18 miliárd eur. Napriek tomu si uvedomujú riziká starnutia populácie a zvyšujú dôchodkový vek z 67 rokov na 70 rokov (postupne do r. 2030).

Naopak, Slovensko ešte nikdy prebytok nemalo. V roku 2024 dosiahlo deficit 5,3 % HDP, teda viac než 7,5 miliardy eur. Napriek tomu vypláca 13. dôchodky a vláda plánuje zásahy do 2. piliera, ktorý mal stabilizovať systém ohrozený starnutím Husákových detí.

Čo čaká slovenských občanov, keď Fico dokončí svoj „skok do pekla na veľkom bielom koni“?
Otázka:
Koľko dánskych firiem na Slovensku sa stará o dánsky rozpočtový prebytok? Pozri sa na Plavecký Štvrtok prípad SLAK a ešte budú odškodnené zo štátneho rozpočtu SR a spústa iných firiem čo si tu mastia vrecká. Papierovo koľko sa vyvezie výrobkov za hranice a vráti sa s pridanou cenou?
Takže poprosím objektívnosť v posudzovaní
Negoce Negoce

Dánsky dôchodkový vek je výsledkom zodpovednosti.

Slovenský prístup k dôchodkom odráža skôr záujem o krátkodobý volebný zisk než o dlhodobú udržateľnosť systému.

Kým sa toto nezmení – ekonomicky, daňovo aj politicky – môžeme sa porovnávať s Dánskom len pri počte obyvateľov, nie pri kvalite života.
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
Až také čarovné to tu v Dánsku nie je...
Veľa ľudí je proti zvyšovaniu veku odchodu do dôchodku.
Dáni sú tie psy nažraté...,ale na reťazi.
Som zvedavý,ako budú hospodáriť (ale aj nemci,francúzi,angličania),keď generácie pôvodného obyvateľstva odídu do dôchodku a nosná budetá,ktorá žije z kebabu,taxikárčenia,holičstva roznášania pizze a zbieranie vratných fliaš ?!
buchač buchač

ŠIMEČKOVIE ŠPINY PROGRESÍVNE...

Európske orgány Martu Šimečkovú opakovane vyzývali na nápravu, k tej však nedošlo. Pristúpili preto k exekúcii.
https://plus7dni.pluska.sk/aktualne/...-europska-unia
OneUp OneUp

OneUp je offline (nepripojený) OneUp

.
Screenshot_20250602-192503_Gallery.jpg  
Negoce Negoce

Sociálny demokrat ruší voľné dni
Robert Fico sa rozhodol zrušiť deň voľna 17. novembra, čo vyvolalo symbolickú reakciu – premiér pohŕda Nežnou revolúciou a nikdy to netajil. Zmenu predstavil ako kompromis za zrušenie transakčnej dane pre živnostníkov, no v skutočnosti ide o snahu zakryť chybu. Z „ochrancu ľudí“ sa stal politik, ktorý im berie aj sviatky.

Právny štát podľa Fica
Fico po sérii nepríjemností – ako úspech ukrajinskej armády či kauzy jeho „idolov“ – opäť zúril verejne. Oponentov označil za „nájomných vrahov“ a naznačil zákaz vstupu českému europoslancovi Zdechovskému. Pre Fica právny štát znamená systém, kde on a jeho ľudia nikdy nebudú stíhaní. Kto si myslí opak, je nepriateľ.

Vojnový štváč Pellegrini
Prezident Pellegrini prekvapil vyhlásením, že Slovensko môže zvyšovať výdavky na obranu až na 5 % HDP. V čase ekonomickej neistoty to vyvolalo vlnu odporu – kritici ako KDH či Danko varujú pred zruinovaním štátu a dokonca aj pred treťou svetovou. Pellegrini tvrdí, že pôjde o postupné investície a Slovensko nebude brzdiť konsenzus v NATO.
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250603-080355_TikTok.jpg  
Mária27 Mária27

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Negoce

Ale nezruší dlhoročné vdovské dôchodky, aj keď úbohá vdova už 20 rokov žije s novým živiteľom .. pridajú aj vdovecké, na ktoré tiež nikto neplatí.
pavol54 pavol54

Mária27
Negoce

Ale nezruší dlhoročné vdovské dôchodky, aj keď úbohá vdova už 20 rokov žije s novým živiteľom .. pridajú aj vdovecké, na ktoré tiež nikto neplatí.
Inak to platilo aj za prvej republiky: Farár hovorí žene že žije s iným bez sobášu a ona že sa nemôže vydať lebo dostáva podporu ako vojnová vdova.
buchač buchač

Mária27
Poznám aj také prípady, že rozvedení sa po rokoch zosobášia znova a to len kvôli tomu, aby po smrti jedného bral ten pozostalý vdovský dôchodok.

Tiež by sme sa mohli pozastaviť aj pri tých invalidných dôchodkoch.
Sú kvantá poberateľov, ktorí by ten dôchodok brať nemuseli...a to nevravím, že nie jeden ho má priklepnutý po známosti.
Vezmime si taký príklad, kde dvaja jedinci majú rovnaký zdravotný problém.
1. Účtovník sedí na riti, klepe do mašiny, drbe čísla a nič sa v podstate nezmenilo...akurát si finančne pekne prilepšil.
2. Šofér TIR sedí v kabíne, natriasa ho jedna radosť, strava nepravidelná, vykládka a nákladka...ostáva mu jedine nechať zamestnanie a žiť z invalidky.
buchač buchač

Šimečka v Ide o pravdu: Chceme vedieť, kto si ulial eurofondy na 'haciendy'. Prípad mojej mamy zneužívajú, tam ide o účtovnú chybu

...čistý dilino....
buchač buchač

Negoce
Vojnový štváč Pellegrini
Prezident Pellegrini prekvapil vyhlásením....
Na brylatého alebo plešatého veru nemá...
Naposledy upravil buchač : 03.06.25 at 11:58
pavol54 pavol54

buchač
Šimečka v Ide o pravdu: Chceme vedieť, kto si ulial eurofondy na 'haciendy'. Prípad mojej mamy zneužívajú, tam ide o účtovnú chybu

...čistý dilino....
pri dotáciách je stanovené koľko rokov po dokončení sa musí používať. Pri dotáciách PPA nemohlo dôjsť k účtovnej chybe ako pri trasení riťkou v nohavičkách, pretože každý projekt sa fyzicky skontroloval a všetky účtovné doklady boli prekontrolované so skutočnosťou. Tá kontrola haciend je aktivovaná pomsta od klanu šimečkovcov
OneUp OneUp

Netrep hluposti
Screenshot_20250603-122927_Gallery.jpg  
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Pobavilo a naštvalo.

Asi týždeň dozadu som mal zaujímavý telefonát s "nejakým" poisťovacím maklérom /nebudem menovať/. Pýtal sa ma, v akej som poisťovni, tak som povedal VŠZP. Následne sa ma opýtal, či mám deti a či sú maloleté, hovorím mám 2 a áno.

Potom viedol dosť dlhý monológ, čo všetko má výhodné poisťovňa Dôvera oproti VŠZP /hlavne vyzdvihoval doplatky na lieky/ a aké obrovské má pre našu rodinu zázemie. Následne som sa ho opýtal na konkrétnu vec, a to je zubný strojček pre dieťa. Povedal, že taký benefit neposkytujú, ja som mu povedal, že VŠZP má 450 eur.
Ďalej ma presviedčal a keď videl, že asi u mňa neuspeje, tak ešte posledné steblo záchrany skúsil a povedal, že aj tak je to pre nás výhodné, a keď budem mať 70 rokov a viac a budem dôchodca, nech kľudne idem aj do VŠZP, to ma úplne dorazilo.

Takýto hajzlíci budú presviedčať mladých ľudí, ktorí na lieky nedoplácajú nič, lebo nič neužívajú, ale starší dôchodcovia, nech pekne ostanú vo VŠZP /lebo na nich už sú značné výdavky/.

A potom tu idú vagabundi zo SAS štekať, ako parádne hospodária súkromné poisťovne a v akej strate je VŠZP.

Je to proste svinstvo a takých ľudí treba asi iba nakopať do tých zasmradených falošných rití.

Poisťovňa Dôvera u mňa klesla na samé dno, ak má takýchto poradcov, hoci aj externých, v živote by som sa tam už iba z princípu nedal poistiť.

Je to ako dať si poistiť chalupu proti pádu mimozemského telesa, ale naopak nemať ju poistenú proti povodni /a bývať pri rieke/.

Takto sa o*ebáva do psej matere!!!
Naposledy upravil Nandrolon : 05.06.25 at 09:44
veronikasad veronikasad

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

Nandy, poisťovak bol z Unionu alebo Dôvery? Lebo u nás bude veselo s Dôverou. Nemocnica vypovedala Dôvere zmluvu a po 1.9.2025 ošetria jej poistencov len v urgentných prípadoch alebo ako samoplatcov, vrátane predpisu liekov.
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

tak vagabundi zo sas....

poistovne podnikajú v mantineloch, ktoré im nastavia politici

smrad sro s vlastizradcom mali z posledných 20 rokoch 17 rokov ministra zdravotníctva

a vagabundi sú zo sasky..

smer umožnil dôvere - pente účtovnou operáciou vytiahnuť zo slovenského zdravotníctva 400 000 000 € a vagabundi sú zo sas...

radosť vládnuť takýmto voličom.....
Nandrolon Nandrolon

veronikasad
Nandy, poisťovak bol z Unionu alebo Dôvery? Lebo u nás bude veselo s Dôverou. Nemocnica vypovedala Dôvere zmluvu a po 1.9.2025 ošetria jej poistencov len v urgentných prípadoch alebo ako samoplatcov, vrátane predpisu liekov.
Sakra, volal ohľadom dôvery, idem si to opraviť, lebo spomenul som omylom aj UNION, dosť sa mi mýlia...
Díky, za upozornenie.
Nandrolon Nandrolon

bjuty smis
tak vagabundi zo sas....

poistovne podnikajú v mantineloch, ktoré im nastavia politici

smrad sro s vlastizradcom mali z posledných 20 rokoch 17 rokov ministra zdravotníctva

a vagabundi sú zo sasky..

smer umožnil dôvere - pente účtovnou operáciou vytiahnuť zo slovenského zdravotníctva 400 000 000 € a vagabundi sú zo sas...

radosť vládnuť takýmto voličom.....
Takže politicky ich bezcharakterne nútia silou mocou do kmeňa dávať malé deti a starých doporučovať do VŠZP? To som fakt nevedel.
To, čo urobil ten poradca je samozrejme legálne, ale VYSOKO AMORÁLNE!
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať