Zavrieť

Porady

Usporiadat
OneUp OneUp

OneUp je offline (nepripojený) OneUp

marleau
pavol54
marleau
pavol54
marleau
Mňa potešilo, že som dokázal prísť do Lisabonu bez spania. Zo Slovenska, autom.
Nehnevaj sa, ale ako vodič sa takých hrdinov na cestách bojím. Hrdinov sú plné cintoríny, lenže vedľa nich ležia aj ich obete.
U mňa to nie je hrdinstvo, z toho som vyrástol. Každý má výdrž v niečom inom. Z toho, v čom nemám ja sa väčšina smeje, ja sa nesmejem z toho, že niekto po 100 km musí odpočívať.
Máš pocit že som sa smial? Mikrospánok je sviňa, mne osobne stačí krátky spánok 2 - 3 min, čo je lepšie ako sa ovládať a snažiť vydržať. Dôležitú úlohu hrajú bdiaci spolujazdci
zásadne sám jazdím, mikrospánok som sa naučil riešiť za jazdy, mne to funguje
Hrdinovia co zvladaju mikrospanok vonaju fialky zdola
Smutne je, ze ich zasluhov koncia nevinne obete
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

marleau
pavol54
marleau
pavol54
marleau
Nehnevaj sa, ale ako vodič sa takých hrdinov na cestách bojím. Hrdinov sú plné cintoríny, lenže vedľa nich ležia aj ich obete.
U mňa to nie je hrdinstvo, z toho som vyrástol. Každý má výdrž v niečom inom. Z toho, v čom nemám ja sa väčšina smeje, ja sa nesmejem z toho, že niekto po 100 km musí odpočívať.
Máš pocit že som sa smial? Mikrospánok je sviňa, mne osobne stačí krátky spánok 2 - 3 min, čo je lepšie ako sa ovládať a snažiť vydržať. Dôležitú úlohu hrajú bdiaci spolujazdci
Keď som ako mladý nastúpil na pracovisko, mal som podriadenú a tá často použila výraz "Nem litezig" Po slovensky " nemožné"
marleau marleau

marleau je offline (nepripojený) marleau

pavol54
marleau
pavol54
marleau
pavol54
marleau
Keď som ako mladý nastúpil na pracovisko, mal som podriadenú a tá často použila výraz "Nem litezig" Po slovensky " nemožné"
Praktizujem už 15 rokov, aj po 50-ke mi to funguje. Ja netvrdím, že nie som unavený, ale viem ísť. Mám problém zaspať.
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250810-221821_Gallery.jpg  
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250811-080547_Gallery.jpg  
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

OneUp
.
Ešte obvinia novinárov, že vyzradili policajné vyšetrovanie.
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Už aj drevári ostro kritizujú vývozy štátneho dreva do cudziny. S každým vyvezeným kubíkom štát aj ľudia prichádzajú o 200 eur

Opozičné strany aj viaceré články Denníka E už od júna vyčítajú štátnym Lesom SR zvyšovanie dodávok dreva pre priekupnícke firmy bez vlastnej výroby, ktoré ho často predávajú neopracované do cudziny a krajina tak prichádza o pracovné miesta aj dane a odvody.

Reportéri Denníka N vďaka sledovacím GPS zariadeniam dokonca vláde dokázali, že na píle nadnárodnej spoločnosti HS Timber v Rumunsku nedávno skončilo aj štátne drevo vyťažené v najcennejšom domácom národnom parku TANAP-e.

To už vyvolalo aj prvú ostrejšiu reakciu domácich fabrík zo Zväzu spracovateľov dreva SR. Koalícia podľa nich deklaruje, že štátne drevo ponecháva im, no k tomuto záväzku sa správa ľahostajne.

Zväz sa takisto ohradil voči vyjadreniu podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, že na Slovensku je málo veľkých spracovateľov drevnej hmoty. Odkázali mu, že každá jedna členská spoločnosť zväzu by bez akýchkoľvek problémov rada odobrala celé množstvo dreva, ktoré po zistení Denníka N skončilo v Rumunsku.

Čo všetko nesedí na obrane vlády:

Zväz uviedol, že jeho firmy od štátnych Lesov SR už minulý rok chceli získať až 840-tisíc kubíkov ihličnatej a 185-tisíc kubíkov listnatej guľatiny, no zmluvne dosiahli menej ako polovicu. Zvyšný objem na naplnenie svojich kapacít si museli obstarávať u neštátnych vlastníkov lesov alebo v zahraničí.
Nesedia ani Tarabove vyjadrenia, že minulé vlády OĽaNO vyvážali do cudziny ešte viac dreva. Vlani totiž celkový vývoz dreva z krajiny činil až 2,65 milióna kubíkov, zatiaľ čo v roku 2021 2,06 milióna kubíkov a v roku 2022 1,89 milióna kubíkov. Osobitne zlé je, že vlani odišlo do cudziny až 940-tisíc kubíkov piliarskej suroviny, o ktorú je doma najväčší boj a je najkvalitnejšia. Išlo o rekordný objem jej vývozu.

Aký veľký je tento problém:

Denník E už skôr informoval o piatich malých firmách, ktorým Lesy SR na tento rok odrazu pridelili veľké objemy ihličnatého dreva až na úrovni 180-tisíc kubíkov. To by stačilo pre jeden veľký drevársky kombinát so stovkami zamestnancov.
Štát pritom predtým vyrátal, že s každým jedným vyvezeným kubíkom surového dreva do cudziny prichádza o dane a odvody v celkovom objeme 102 eur. A Slováci, ktorí ho mohli opracovať v domácich fabrikách, prichádzajú o mzdy v objeme ďalších 98 eur.
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250812-092035_Gallery.jpg  
OneUp OneUp

Naplujeme do ksichtov ruSSkych okupantov a vrahov - 1968
Screenshot_20250812-231856_TikTok.jpg  
OneUp OneUp

Weiss ml. hra len polcas, ale stale stihne dostat zltu kartu
Vcera po zapase napadol hosti a dostal aj cervenu
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250814-015836_TikTok.jpg  
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250814-162305_Gallery.jpg  
bodliak bodliak

bodliak je offline (nepripojený) bodliak

Ideme - nejdeme - ideme - nejdeme ...
Ideme-nejdene-ideme-nejdeme.jpg  
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Ušiel ti vlak?
pavol54 pavol54

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

kukučka
Ušiel ti vlak?
iný agent sa chválil že dnes cestoval vlakom, a revízor naháňal sprievodkyňu, len mu príspevok neschválil ZINC tak zmazal, maká len za libry
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250814-164950_Gallery.jpg  
bodliak bodliak

bodliak je offline (nepripojený) bodliak

kukučka
Ušiel ti vlak?
tebe uleteli holuby ?
OneUp OneUp

bodliak
kukučka
Ušiel ti vlak?
tebe uleteli holuby ?
Straky jej uleteli
vybuch smiechu.gif  
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Šimečkovi voliči zrejme spali, keď je až na 4. mieste :-))))))))))))))))))) https://www.topky.sk/cl/10/3114257/L...tretie-miesto-
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250814-182003_TikTok.jpg  
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať