Zavrieť

Porady

Usporiadat
OneUp OneUp

OneUp je offline (nepripojený) OneUp

.
Screenshot_20250317-211641_Gallery.jpg  
buchač buchač

buchač je offline (nepripojený) buchač

Nedávaj otázky, na ktoré nechceš počuť odpoveď... ...viac
...a teraz čo ?

Alebo inak...odhliadnuc od toho, že Fico si za tie roky prišiel na svoje.
Ktoré vety v blogu nie sú pravdivé ? Veď bolo v nie jednom prípade dokázané, uvedení protagonisti v blogu tiež nie sú čistí...

Dovolím si tvrdiť, že nie iba Fico @ politici z každej možnej strany sa takto správajú.
Bolo by zaujímavé vedieť, koľkí podnikatelia takto odrbávajú.
Dám aj sem, čo som uviedol inde.

Na Slovensku je takým športom - kde sa dá, tam sa obchádzajú zákony, podvádza sa.
Pri kompenzáciách nájomného- rôzne podvody(prenájom sám sebe ....), pri pomoci za odstávku napr. kaderníčky a další - brať peniaze, no na čierno pracovať, živnostníci- nedávať faktúry, bločky, zamestnávať na čierno (človek evidovaný na úr. práce a robí), platiť len časť mzdy oficiálne, zbytok na ruku atď, atď....
V zime bud na Pn-ku, alebo prerušiť živnosť- no robiť ďalej. Neviem či je to tak aj inde vo svete-asi hej- no u nás je to bežné a ešte sa tým chvália - štátu nič! Z odvodov daní zamestnancov ide štátu 2 miliardy, od živnostníkov 0,1 miliardy.
Zamestnanca sa NIKTO nepýta či má na chleba, na inkaso, nedajbože na auto- stiahnu, odvedú štátu a je!
Ale živnostníci PLAČÚ, koľko budú musieť platiť- za to, že som šikovný, mám toľko platiť štátu? No potom vyčítajú štátu že málo platí, málo poskytuje.
O dôchodkoch ani nevraviac...malé (respektíve žiadne – jak cigáni) odvody, no dôchodok sa im vypočíta podľa daných tabuliek. Aj keď je jasné, že štát tiež často zle hospodári. A kto sa pýta zamestnanca či má, chce toľko platiť?
Drvivá väčšina podnikateľov ojebáva, ako sa len dá, dávanie si do nákladov dovolenkové pobyty, športové potreby, fiktívne úhrady služieb a tovarov, ktoré si nakúpili za účelom navýšenia nákladov a plno iných fínt. Jasné, sem tam niekoho nachytajú a súdia, ale mnohé takéto triky sú ťažko dokázateľné, takže si vedia navyšovať príjmy, výhody a benefity.

Stačí si pozrieť na Finstat a človeku je divné, že ako je možné, aby niekto ledva mal nejaký (napríklad aj ty) zisk, no pritom si žije jedna radosť.

NO A ČO...?

VIVAT SLOVAKIA !!!
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250317-230546_Chrome.jpg  
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

pre môjho stalkera:

Na portáli Finstat nájdeš účtovné závierky spoločností, ktoré obsahujú finančné výkazy ako súvahu, výkaz ziskov a strát a poznámky. Tieto dokumenty poskytujú prehľad o finančnej situácii firmy, jej majetku, záväzkoch a výsledku hospodárenia.

Na druhej strane, daňové priznanie (DP) je dokument podávaný daňovému úradu a obsahuje údaje potrebné na výpočet daňovej povinnosti firmy. Nie všetky informácie z účtovnej závierky sa priamo premietajú do DP – napríklad niektoré náklady môžu byť daňovo neuznateľné, alebo firma môže uplatniť daňové úľavy.

Zjednodušene:

Účtovná závierka = finančné výkazy firmy (zverejnené na Finstat, Register účtovných závierok)
Daňové priznanie = výpočet dane, ktorý sa podáva iba daňovému úradu (nezverejňuje sa verejne)
Preto sa tieto dva dokumenty sa málo kedy úplne zhodujú.
buchač buchač

Negoce
pre môjho stalkera:
Pomaly každého, kto na teba zareaguje budeš v dohľadnej dobe nazývať "stalkerom" ?
Poznámka = už som ti zopár krát dal, že stalkovanie je trestný čin, link ti nebudem dávať, nájdi si sama.
Tu ide o verejné fórum, kde sa v debate vymieňajú názory (s ktorými druhá strana nemusí súhlasiť), no rozhodne nejde o stalking...už si konečne zapamätaj.

P.S.:
Ja by som ťa tiež mohol kľudne nazývať sliepkou (prípadne iným tvorom z gazdovského dvora), no nerobím to.
Takže ťa požiadam vynechanie titulovania.
-------------------------------------------------------------------------------
Finstat neriešim, ale v súvislosti s tvojimi údajmi by som mal zopár otázok...nebudem ich (samozrejme) dávať, nakoľko by si na ne neodpovedala a určite by sa ti aj nepáčili, kde nimi smerujem.
Finstat neriešim tiež preto, že nie je oficiálna štátna organizácia a tým pádom uvedené údaje nemusia byť práve skutočné.
--------------------------------------------------------------------------------
Zaujímavé ale je, že ten zvyšok (o odrbávaní štátu podnikateľmi) si nedala ani za máčny máčik.
Tak ti poviem...tie skutočnosti sú také, aké sú. Mohol by som ti kľudne dať XX prípadov z mojej vlastnej skúsenosti, ale to nemá význam.

Zjednodušene povedané - to, o čom ty nevieš alebo nepoznáš ešte neznamená, že to neexistuje...a platí to aj opačne.
Naposledy upravil buchač : 18.03.25 at 12:17
Negoce Negoce

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

buchač
Negoce
pre môjho stalkera:
Pomaly každého, kto na teba zareaguje budeš v dohľadnej dobe nazývať "stalkerom" ?
Poznámka = už som ti zopár krát dal, že stalkovanie je trestný čin, link ti nebudem dávať, nájdi si sama.
Tu ide o verejné fórum, kde sa v debate vymieňajú názory (s ktorými druhá strana nemusí súhlasiť), no rozhodne nejde o stalking...už si konečne zapamätaj.

Finstat neriešim, ale v súvislosti s tvojimi údajmi by som mal zopár otázok...nebudem ich (samozrejme) dávať, nakoľko by si na ne neodpovedala a určite by sa ti aj nepáčili, kde nimi smerujem.
Finstat neriešim tiež preto, že nie je oficiálna štátna organizácia a tým pádom uvedené údaje nemusia byť práve skutočné.

Zaujímavé ale je, že ten zvyšok (o odrbávaní štátu podnikateľmi) si nedala ani za máčny máčik.
Tak ti poviem...tie skutočnosti také, aké sú. Mohol by som ti kľudne dať XX prípadov z mojej vlastnej skúsenosti, ale to nemá význam.

Zjednodušene povedané - to, o čom ty nevieš alebo nepoznáš ešte neznamená, že to neexistuje.
pre môjho osobného "stalkera":

citujem tvoj text: " Stačí si pozrieť na Finstat a človeku je divné, že ako je možné, aby niekto ledva mal nejaký (napríklad aj ty) zisk, no pritom si žije jedna radosť".

a znovu tvoj text : "Finstat neriešim, ale v súvislosti s tvojimi údajmi by som mal zopár otázok...nebudem ich (samozrejme) dávať, nakoľko by si na ne neodpovedala a určite by sa ti aj nepáčili, kde nimi smerujem.
Finstat neriešim tiež preto, že nie je oficiálna štátna organizácia a tým pádom uvedené údaje nemusia byť práve skutočné".

kto potom rieši Finstat? keď nie ty?

FAKT, mne to nevychádza........
buchač buchač

...veď ako inak..."sliepka" nepochopí...
die-hard-well.gif  
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250317-225810_Chrome.jpg  
bjuty smis bjuty smis

bjuty smis je offline (nepripojený) bjuty smis

Fico oznámil, že bude dovolenkovať vo vile v Ražanji. Moravčík tvrdí, že ich časť predali

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/23464983/fico...j-matovic.html

Zase si výstrel rit zo svojimi voličmi..ešte lepší, ako kovosrotak.
)))
kukučka kukučka

kukučka je offline (nepripojený) kukučka

Kto môže považovať za serióznu novinárčinu toto čo sa tu už týždeň píše?
OneUp OneUp

.
Screenshot_20250318-205305_Chrome.jpg  
duves duves

duves je offline (nepripojený) duves

Som bojovník proti mafii
Ozaj, nema ten Fico dom na marse?
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Tak, a je to hotové. Kartičky sú rozdané nanovo. Zas bude nový minister. https://spravy.pravda.sk/domace/clan...hp_3clanok_box
bjuty smis bjuty smis

Tak ako povedal salitros, z doterajších rozhodnutí sa museli ísť vyvracať
Tak už je to ok a zvíťazili hodnoty...
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

Opozícii práve zhasol posledný plamienok nádeje predčasných volieb.
:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))
Tweety Tweety

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Ako sa hovorí : nekrič hop, kým nepreskočíš. Nechajme sa prekvapkať. Čo keď, po vzore týchto rebelov, budú funkcie žiadať ďalší? Čo keď Rašiho nezvolia, atď...
Nandrolon Nandrolon

Nandrolon je offline (nepripojený) Nandrolon

to sú len mokré sny opozície.
V podstate ak sa neudeje nejaký raketový nárast opozičných hlasov v nasledujúcich voľbách, tak PS nemá s kým zložiť funkčnú vládu.
bjuty smis bjuty smis

Len nech si to vlastizradca užije....

Konsolidácia sa len rozbieha, potraviny raketovo zdražujú a minister takáč vám natáča videnka, ako zlacneli )))
Kaliňák si vyhlasi právo na svoje súkromie nad ústavu Slovenska,

Nastupuje transakcia daň.
Kamenický chystá dašiu konsolidáciu za miliardy....

Len nech si to pekne užijú...čo si navarili, než zezeru

Len nech sa zas nenájde ďalší cíntula..
Na to nech dávajú pozor,
buchač buchač

Každý normálne uvažujúci a objektívny volič uzná, že takéto praktiky nie sú s kostolným poriadkom.

Nie je normálne, aby sa v parlamentných voľbách uchádzali o kreslá straničky, ktoré vznikli pár mesiacov pred voľbami.
Správne by malo byť asi tak, že do volieb by mali ísť strany, ktoré majú členskú základňu v počte členov rádovo v tisíckach...a nie nejakých sympatizantov, ktorých podpisy pozbierajú kade tade po ulici alebo sfalšovaním.
Samozrejmosťou by malo byť tiež zrušenie dotácií na strany od štátu...veď si len vezmime, že Bláznovičovo hnutie o počte do 10 členov dostalo ťažké milióny. To sa potom ľahko chodí po výletoch...
Taktiež by nemalo byť možné, aby poslanec prebehoval počas volebného obdobia (na ktoré bol zvolený) z jedného košiara do druhého...

...a Migaľ ?
Veď ten nedostal love na dreveného koníka pre svoju mladú a už to išlo.
Proste čistý hajzel aj stou svojou partiou.
Načítať ďalšie

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať