Rozhovor trval pomerne krátko, pretože ja som striktne zotrval na stanovisku Generálnej prokuratúry Slovenskej republiky, teda mojom stanovisku.“ Hovoril, že trval „na každom jednom fakte, na každom jednom písmene“.
Čo mu Fico povedal na korupciu? Prečo vravel o tureckom obchodníkovi s kobercami?
Na otázku, či Ficovi na stretnutí povedal, že odhaľovanie korupcie na najvyšších miestach považuje za katastrofálne, povedal, že áno.
Generálny prokurátor povedal, že nevie, prečo vláda „dopustila“ takýto rozklad, ktorý sťažuje odhaľovanie korupcie.
Po tom, ako generálny prokurátor pred televíznymi kamerami odprezentoval, ako výrazne klesli korupčné prípady, zhodnotil: „Je to veľký zdvihnutý prst preto, aby došlo k náprave.“
Pokles vyšetrovaných prípadov dáva Žilinka do súvislosti s organizačnými zmenami v polícii. Rozpustenie Národnej kriminálnej agentúry, ktorá odhaľovala aj korupčné trestné činy, pred vyše rokom presadil minister vnútra a predseda Hlasu Šutaj Eštok.
Na stretnutí s Ficom rozoberal aj nespokojnosť s tým, ako prebieha legislatívny proces. Žilinka o skrátenom legislatívnom konaní, ktoré vláda často využíva, povedal, že je to „paródia na legislatívny proces“.