Zavrieť

Porady

RZD a následné daňové priznanie

Dobrý deň, zamestnávateľ mi urobil RZD a vo výsledku mi vyplatil 140 EUR daňový bonus a 22,80 EUR preplatok na dani. Teraz mi prišlo potvrdenie od predchádzajúceho zamestnávateľa o vyplatení príjmu. Chcem si teda urobiť daňové priznanie, typ A. Vedel by mi niekto poradiť, do ktorých riadkov DP si dopočítam ten dodatočne vyplatený daňový bonus a preplatok na dani?
V rámci roka som mala vyplatený daňový bonus mesačne v celkovej sume 1400 EUR a doplatok som mala 140 EUR - uvedieme túto celkovú vyplatenú sumu 1540 EUR na r. 59? Tiež úhrn zrazených preddavkov napočítam od oboch zamestnávateľov na riadok 69 a dopočítam sem aj sumu 22,80 EUR?

Ďakujem
Chobot A ty si nevedela, že máš aj iný príjem za minulý rok, než od súčasného zamestnávateľa?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    V zmysle § 32 ods. 2 si bola povinná podať si daňové priznanie sama. Zamestnávateľovi si mala oznámiť, že si mala príjem aj od iného zamestnávateľa a ten ti nedoložil do stanoveného termínu potvrdenie o príjme. Zamestnávateľ ti nemal urobiť RZD a mala si sama urobiť daňové priznanie.

Teraz, neviem, či zamestnávateľ nebude musieť stornovať RZD.

Viď daný paragraf 32:

(2)
    Daňové priznanie za zdaňovacie obdobie je povinný podať aj daňovník, ktorý za zdaňovacie obdobie dosiahol zdaniteľné príjmy len podľa § 5, presahujúce 50 % sumy podľa § 11 ods. 2 písm. a), ak
    a)
    ........
    d)
    daňovník nepožiadal zamestnávateľa, ktorý je platiteľom dane, o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti (ďalej len „ročné zúčtovanie“) alebo požiadal o vykonanie ročného zúčtovania, ale nepredložil v ustanovenom termíne potrebné doklady (§ 38 ods. 5) na vykonanie ročného zúčtovania alebo ak je povinný zvýšiť základ dane podľa § 11 ods. 11.

Katy a R je offline (nepripojený) Katy a R

Katy a R
    Normálne si podaj opravné DP A - máš tam presný návod (poučenie na vyplnenie DP). - tam je že čo do ktorého riadku uviesť. samozrejme prílohy od obidvoch zamestnávateľov
    citujem z poučenia
    2. Pred uplynutím lehoty na podanie daňového priznania (v tomto prípade daňového priznania typ A) môže daňovník podať opravné daňové priznanie (typ A alebo typ B, ak zistí, že mal podať tento typ daňového priznania) podľa § 16 ods. 1 daňového poriadku, v ktorom vyznačí, že ide o opravné daňové priznanie.

RZD a následné daňové priznanie

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.