Zavrieť

Porady

Kamarati amate niekto skusenosti s i-auto.sk . Oklamali nas

Mate niekto skusenosti s nimi prosim?

Stala sa nam nemila vec. Vybrali sme si jednoho predajcu i-auto.sk ktore mal dobru cenu a auto podla stranky na sklade.

Po zavolani nam obchodnik tusim sa volal Pavol Š. povedal, ze auto nie je na sklade lebo sa predalo ale, ze nam vedia doviezt z nemecka rovnake ba aj lepsie. Tak sme suhlasili.

Stretli sme sa u nich v kancelarii v Stupave a dohodli sme si vsetky podmienky a zlozili zalohu. Na stretnuti boli mily a ustretovy a nasli vhodnu variantu.

Vsetko prebiehalo podla dohody do momentu kedy auto malo byt prevzate. Dozvedeli sme sa ked sme dali auto skontrolovat, ze bolo zo zadnej strany burane a bola menena a lakovana celas zadne cast auta. Co sa nasledne ukazalo aj z historie vozidla ktoru sme si dali vytiahnut.

Akonahle sme to zacali s predajcom riesit zrazu ich komunikacia zacala byt agresivna, ze to nie je pravda, ze oni auta preveruju co sa pri nasom vsak zrejme nestalo.

Prestali reagovat na spravy a telefon nam nedvihaju. Boli sme v ich novej predajni balonov dreamfiesta kde maju aj oni kancelariu ale vzdy nam pani povedala, ze sa tam predajcovia nenachadzaju.

Prosim je to niekto kto s nimi ma skusenost?

Advokat nam po ich vylustrovani povedal, ze je potrebne podat trestne oznamenie kedze maju za sebou vela spolocnosti ktore maju obrovske dlhy na dani a z velkou pravdepodobnostou su to podvodnici s DPH.

Po zhliadnuti ich predoslych firiem a nejakych recenzii na forach mozem povedat, ze sme dobre naleteli kedze niekomu uz aj nevratili zalohy za auta a rovnako ludia pisu, ze maju skusenosti s tym, ze okradaju stat na DPH a preto menia spolocnosti ked im vznikne dlh na dani a zacnu danove kontroly .

Aktualne nam advokat pisal, ze uz maju pripravenu novu spolocnost po podobnym nazvom aky maju teraz a ze je predpoklad, ze tu povodnu spolocnost ktora aj nam predavala vozidlo prepisu a budu dalej podnikat na tu novu spolocnost.

Zoznam spolocnosti podla toho co sme zistili uvadzam nizsie:

IB Partner s.r.o. zmeneny nazov na MORETTA LIMITED s.r.o. a vymazana kvoli presunu do ineho statu EU kedze to previedli na obcana Malty. Dlh tam bol podla advokata este pred vymazov 692 549, 25€. OD TEJTO SPOLOCNOSTI SME AUTO KUPOVALI

CRB Group s. r. o. povodny nazov i-Auto s.r.o. - prepisali s dlhom 578 824,98 € na obcana Rumunska

PROMOTOR, spol. s r.o. - AKTUALNA vlastnik je rodina s predajcom Pavlom Š. a ten obchod s balonami je ich tiež.

PROMOTORS s.r.o. - NOVO KUPENA + pan predajca Pavo Š. ma tiez dalsie nove spolocnosti uz registrovana na platcovstvo DPH , podla advokata je to standardny postup. Takto si podvodnici predpripravia spolocnosti a ked vznikne problem ako je danova kontrola tak jednoducho zmenia firmu na stranke a tu s problemom prepisu na bieleho kona.

Ak by sa tu nasiel este niekto radi by sme spojili trestne oznamenia. A hlavne davajte si na nich pozor a citajte recenzie a fora

Dakujem pekne
buchač ...ak to nie je tajomstvo, o ktoré predražené auto z ponuky išlo ?
Daj aspoň značku.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Založiť s.r.o., zadlžiť ju a následne previesť na cudzinca nie je trestný čin. Ani keď sa dostane spoločnosť do konkurzu nie je trestné.

Vás neokradli - zaplatili ste za auto, auto vám doviezli a máte ho. To, že zamlčali niektoré skutočnosti ... to ti polícia ako trestné oznámenie podľa mňa nezoberie. Keby si zaplatil a nedali by ti žiadne auto, to by mohol byť podvod. Ale auto máte, buďte radi, že aspoň to.

Chceš sa súdiť? Čo bude predmetom žaloby? Dané auto? Budeš musieť nechať spraviť znalecký posudok, súd auto možno uloží ako dôkaz a bude niekde na dvore 2-3 roky, kým bude prebiehať súd. Len poplatky, právnik a znalci ťa budú stáť možno viac, ako si zaplatil za auto.

Je to na tebe, čo urobíš, ale podľa mňa je to zbytočné. Nič nezískaš. Ak by si aj vyhral súd, vyhraješ ho voči zadlženej spoločnosti, ktorá nemá majetok a bude možno v konkurze. Peniaze nevymôžeš žiadne.

Denne vidím na diaľnici z ČR valníky z Bulharska, Rumunska, Macedónska, ako si vezú rôzne havarované autá - asi z Nemecka. Čudoval som sa, či niekto naozaj kupuje tie dovezené autá. A vidím, že áno. Veď to už samo o sebe je podozrivé. Fakt si si myslel, že niekto dovezie zo západu auto za babku v super stave?

Ber to ako skúsenosť a ponaučenie. Pri prvom aute som tiež urobil podobnú chybu (v r. 1995) - auto z bazáru, vraj po GO a žralo to olej ako ťava vodu. Odvtedy kupujeme len nové autá. Vieme, čo sa s ním deje, poznáme ich do detailov.

HaisEli je offline (nepripojený) HaisEli

HaisEli
    Presne ako pise chobot nespravis s tym po pravnej stranke nic akurat na nich mozes poukazovat kde sa da aby sa to nestalo inemu.

Ja mam podobnu skusenost s nimi a kedze prepisali firmy tak pravne sa s tym neda nic spravit.

Nemali sme sice extra problem s autom ,,motoricky alebo elektronicky,,. Kupovali sme od nich Tuarega na firmu a isli sme na doporucenie od znameho a ukazalo sa, ze bol zatopeny a vsak elektronika nebola poskodena len po case zacalo smrdiet zatuchlinou. Chceli sme od nich zlavu ale prestali rovnako komunikovat a obchodnik sa spraval ako blb, ze je to nasa chyba. Neviem sice ako kedze oni su dovozca a maju auta preverovat ale okej.

To nase bolo dovezene z nemecka a stale sa s nim chvalia na ich stranke ako dovezene. Co je horsie, ze odvtedy mame priebezne danove kontroly na firme co do vtedy sme nemali nikdy nic. V case nakupu nam DU kontroloval 4 mesiace naraz dopredu aj dozadu.

Po kontrolach ,,zrejme ked zistila, ze sme len zakaznik a nie firma ktora patri medzi nich,, mi sama uradnicka mimo zapis povedala, ze nam nedoporucuju od nich nic kupovat lebo su v strukture podvodnych firiem.

Mame znamu na DU a ta mi povedala, ze sa jedna o karuselovych podvodnikov kde na vstupe si davaju fiktivne faktury aby si tym ponizili DPH a ked je problem firmu prepisu. No web stranku i-auto.sk si nechavaju stale tu istu a len vzdy zmenia firmu v kontaktoch za novu cistu co maju v zasobe pripravene.

Taka Slovenska klasika. Ja osobne som im pisal nedavno, ze ich ziadam aby tuto ich chybu napravili aj ked uz je firma fuc a uvidim ako sa zachovaju. Ak nijako budem davat na nich podnety kde sa len da aby nevytvarali obycajnym ludom problemy. A bucoimr tebe doporucujem rovnaky postup kedze pravne si tu nepomozes pri prepisanej firme na Slovensku.

Vela stastia

Kamarati amate niekto skusenosti s i-auto.sk . Oklamali nas

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.