Zavrieť

Porady

Čo v prípade, ak zamestnanec nedoložil všetky doklady k RZD za r. 2023?

Dobrý deň,

chcela by som sa informovať, prišiel za mnou náš zamestnanec, ktorého kontaktovala finančná správa. Ja som mu za r. 2023 robila ročné zúčtovanie dane a on mi teraz povedal, že mi nedoložil všetky doklady (mal ešte príjem od iných zamestnávateľov), pričom mu v tom roku vznikol preplatok, ktorý mu bol aj vyplatený. On si teraz musí podať opravné alebo dodatočné daňové priznanie? Na akom tlačive si to má podať, keď teraz sú už na stránke FS iba platné tlačivá za r. 2024? My ako zamestnávateľ mu k tomu máme dať kópiu toho ročného zúčtovania dane za r. 2023? Ďakujem veľmi pekne.
kn-alka na fin.správe sú VŠETKY - aj staré tlačivá - len si musíš zakliknúť: zobraziť staré verzie
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    Podáva dodatočné DP typu A na tlačive platnom pre rok 2023 (určite na stránke FS nájde aj staršie tlačivá. Vydas mu kópiu RZD za rok 2023 s vyplnenou druhou stranou ...

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Za rok 2023?

Potom si musí sám podať nie opravné daňové priznanie, ale dodatočné daňové priznanie. Ty mu dáš podklad - ročné zúčtovanie dane, on si urobí sám dodatočné daňové priznanie (DDP), ku ktorému priloží to tvoje RZD a ostatné potvrdenia o príjme.

DDP sa dá urobiť do 5 rokov od skončenia obdobia, za ktoré sa DDP podáva.

Tu má tlačivo za rok 2023:

https://pfseform.financnasprava.sk/F...iv/DPPOv22.zip

Čo v prípade, ak zamestnanec nedoložil všetky doklady k RZD za r. 2023?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.