Dobrý deň. Dodávateľ vystavil Fa platcovi DPH, kde je 23% DPH ale aj zároveň prenos daňovej povinnosti. Na Fa je uvedené aj zaokrúhlenie 0,02 Eur, keďže odberateľ chcel platiť v hotovosti. Fa teda uhradil priamo v pokladni u dodávateľa.
Problém vznikol, keď som v programe ALFA plus chcela zaúčtovať Fa. Mne to program neumožnuje s tým centovým vyrovnaním, že v takomto režime to nie je možné a teda mám o tých 0,02 eur zaúčtovanú Fa menej.
Pri úhrade z pokladne mi Fa uhradilo v zaúčtovanej výške a plus o tých 0,02 Eur zaokrúhlilo. Teda ako je uvedené na došlej Fa.
Prosím Vás, je problém z účtovného hľadiska, že mi nesedí suma o tie 2 centy v došlej Fa a zaúčtovenej Fa?
Volala som do Krosu, že problém je na strarne dodávateľa, oni podľa zákona nemajú vystavovať FA ,kde je prenos DP so zaukrúhľovaním a majú mi to opraviť, alebo to mám konzultovať s FS.
Dodávateľ to opraviť nevie. Má to tak nastavené. Iba potom dopropisom a úhradou kartou.
Na fa od dodavatela mam zaklad dane, dan 23% a prenos DP. Nie je tam ziaden medzisucet, len polozka zaokruhleniie 0,02 eur a vysledna suma 405,25 eur.
Ked to nahodim v programe, nepusti ma dat to centove vyrovnanie, takze moja Fa je 405,23 eur.
Pri uhrade cez pokladnu mi uhradi 405,23 ale aj so zaokruhlenim na 405,25 eur.
Ide mi o to ci je to v poriadku, ked fyzicky Fa je na 405,25 a moja v uctovnictve 405,23.
Dodavatel tam nema ten medzisucet, 405,23 eur, co sedi, iba polozku zaokruhlenie a vyslednu sumu po zaokruhleni 405,25. Ta mi aj odijde z poklade v spravnej vyske.
ale mimochodom, tie 2 centy nikoho nezabijú, takže je úplne jedno ako ich máš alebo nemáš zaúčtované
proste hodíš novú položku ako nový tovar, nie zaokrúhľovanie, ale nový tovar
neviem ako ináč ti to vysvetliť
... a kvôli 2 centom zahadzuješ svoj "drahocenný" čas?
nechaj to tak, ako je, nikoho to zaujímať nebude, že kde máš tie 2 centy