Zavrieť

Porady

Fa s prenosom DP a zaokrúhľovanie

Dobrý deň. Dodávateľ vystavil Fa platcovi DPH, kde je 23% DPH ale aj zároveň prenos daňovej povinnosti. Na Fa je uvedené aj zaokrúhlenie 0,02 Eur, keďže odberateľ chcel platiť v hotovosti. Fa teda uhradil priamo v pokladni u dodávateľa.
Problém vznikol, keď som v programe ALFA plus chcela zaúčtovať Fa. Mne to program neumožnuje s tým centovým vyrovnaním, že v takomto režime to nie je možné a teda mám o tých 0,02 eur zaúčtovanú Fa menej.
Pri úhrade z pokladne mi Fa uhradilo v zaúčtovanej výške a plus o tých 0,02 Eur zaokrúhlilo. Teda ako je uvedené na došlej Fa.
Prosím Vás, je problém z účtovného hľadiska, že mi nesedí suma o tie 2 centy v došlej Fa a zaúčtovenej Fa?

Volala som do Krosu, že problém je na strarne dodávateľa, oni podľa zákona nemajú vystavovať FA ,kde je prenos DP so zaukrúhľovaním a majú mi to opraviť, alebo to mám konzultovať s FS.

Dodávateľ to opraviť nevie. Má to tak nastavené. Iba potom dopropisom a úhradou kartou.
10 komentárov     zbaliť
kn-alka tak nahraj ešte jednu položku: zaokrúhľovanie
mimika Ako si to myslela, prosim? Fa s tym istym cislom len centove vyrovnanie tych 0.02? Ide mi to potom do ostatnych vydavkov OZD. A ja mam uz pri uhrade v hotovostu tej povodnej Fa tych 0.02 eur v ostatnych vydavkov OZD.
kn-alka normálne novú položku ako tovar s nulovou DPH
mimika Teda fa s tym istym cislom a 0,02 eur s 0 % DPH. A uhradu ako co? Ked ja uz mam tie 2 centy v Ostatnych OZD, pri uhrade povodnej fa?
kn-alka kde ti teda vysia tie 2 centy? vôbec nechápem o čom točíš
mimika Sorry. , asi to zle podavam.
Na fa od dodavatela mam zaklad dane, dan 23% a prenos DP. Nie je tam ziaden medzisucet, len polozka zaokruhleniie 0,02 eur a vysledna suma 405,25 eur.
Ked to nahodim v programe, nepusti ma dat to centove vyrovnanie, takze moja Fa je 405,23 eur.
Pri uhrade cez pokladnu mi uhradi 405,23 ale aj so zaokruhlenim na 405,25 eur.
Ide mi o to ci je to v poriadku, ked fyzicky Fa je na 405,25 a moja v uctovnictve 405,23.
Dodavatel tam nema ten medzisucet, 405,23 eur, co sedi, iba polozku zaokruhlenie a vyslednu sumu po zaokruhleni 405,25. Ta mi aj odijde z poklade v spravnej vyske.
kn-alka však preto, že dodávateľ má na faktúre 405,25, nahraj faktúru so sumou 405,25 - daj novú položku 0,02 centov bez DPH a spolu sumu budeš mať 405,25

ale mimochodom, tie 2 centy nikoho nezabijú, takže je úplne jedno ako ich máš alebo nemáš zaúčtované
mimika Lenze v alfe plus od krosu sa to takto neda spravit ako to navrhujes. Som to s nimi konzultovala. Kazali mi opravit fa u dodavatela alebo konzultovat s FS co s tym.
kn-alka všetko sa dá, len treba chcieť
proste hodíš novú položku ako nový tovar, nie zaokrúhľovanie, ale nový tovar
neviem ako ináč ti to vysvetliť

... a kvôli 2 centom zahadzuješ svoj "drahocenný" čas?
nechaj to tak, ako je, nikoho to zaujímať nebude, že kde máš tie 2 centy
mimika Takze dakujem za odpoved. Vykaslem sa na to. Zaklad dane, dan a prenos DP sedi z pohladu danoveho priznania a kontrolneho vykazu. Inak v Krose mi povedali, ze podla zakona dodavatelia nesmu vystavovat Fa so zaokruhlenim, ak sa jedna o prenos danovej povinnosti. Lebo toto je problem v tom programe, ze nezoberie centove vyrovnanie pri tom type Fa, kde je aj prenos. Ale to nie je moj problem. Dodavatel tvrdi, ze oni to tak maju nastavene a hotovo. Takze este raz dakujem za snahu.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

kn-alka je offline (nepripojený) kn-alka

Jarka jméno mé :) kn-alka
    buď opravíš vo faktúre spolu sumu vložením novej položky a uhradíš v plnej zaokrúhlenej sume, alebo naháš faktúru bez tých 2 centov, uhradíš bez tých 2 centov a na výdavkovom doklade doúčtuješ tie 2 centy
    mimika Toto mi program neumoznuje. Aj jedno aj deuhe riesenie je logicke a zamyslala som sa nad tym. Ale uz vcera v Krose mi povedali ze v alfe plus nie je ziadne riesenie ohladom toho. Iba oprava fa. Samozrejme este je tu riesenie cez dobropis a uhrada fa kartou, co bude presne tych 405,23 a aj na fa. Ako mi povedal dodavatel.

Fa s prenosom DP a zaokrúhľovanie

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.