Zavrieť

Porady

Odhlásenie zamestnanca zo sociálnej poistovne

Dobrý deň,
potrebujem poradiť.
Môže ma zamestnávateľ odhlásiť zo sociálnej a zdravotnej poisťovne bez môjho vedomia s tým že momentálne nemá pre mňa prácu a nemá ma čím vyplatiť. Môže mi dať neplatené voľno bez môjho súhlasu?
Pracujem pre neho v obchode už 15 rokov. Dal mi na mesiac neplatené voľno-samovoľne, i keď mám ešte starú a už aj novú dovolenku.
A ak niekto vie poradiť, pri výpovedi z jeho strany mám po toľkých rokoch nárok na odstupné.
Veľmi pekne ďakujem.
Negoce nie, nie , nie.........upozornite zamestnávateľa na jeho nezákonné praktiky, sťažujte sa na IP(Inšpektorát práce)
veronikasad Počas bezplatného voľná máš prerušené poistenie v zdravotnej a sociálnej poisťovni. V ZP, ak nemáš iného platiteľa zdr.poistenia, sa musíš prihlásiť ako samoplatitel.
K udeleniu neplatené ho voľná, ak bol postup zamestnávateľa tak ako píšeš, daj podnet na inšpektorát práce
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Odhlásenie zamestnanca zo sociálnej poistovne

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.