Zavrieť

Porady

Nadspotreba PHM - jednoduché účtovníctvo, živnosť

Dobrý deň, aký je správny postup pri nadspotrebe PHM. Zaúčtujem ju ako poníženie nákladov cez uzávierkové operácie a takto upravený VH vstúpi do daňového priznania alebo to uvádzam ako pripočítateľnú položku v daňovom priznaní? A ak áno na aký riadok? Hľadala som to, neviem to nájsť. Neodsudzujte ma prosím, učím sa.
Negoce prvá možnosť je správna......v DP typ B nie je žiadna pripočítateľná či odpočítateľná suma, ktorá znižuje či zvyšuje základ dane.........
v JU sú iba výdavky (náklady sú v PÚ)

keďže ste začiatočník, riešili ste počiatočné a konečné stavy PHM v nádrži?
DPH je riešené (ak szčo je platiteľ DPH)
jarka184 ďakujem za odpoveď. Nie som ani tak začiatočník, ale vždy sa vyskytnú nové veci a mám pocit, že čím hlbšie idem, tým menej viem. mňa zneistil príklad na finančnej správe, kde bolo uvedené, že na riadku 43 daňového priznania typu B sa v prípade účtovných jednotiek účtujúcich v sústave JÚ uvádzajú nadlimitné odpisy luxusných automobilov. Nemám taký prípad, ale začala som si klásť otázku, či sa to daňové priznanie nezačína trochu podobať DPPO a čí to mám ok. Žiaľ teraz neviem nájsť ten odkaz, ale je to aj v poznámkach k daňovému, konkrétne poznámka č. 12, za istých podmienok. DPH a konečné stavy máme poriešené - firma nemá nárok na odpočet vôbec, ale téma ma zaujíma. Vraciate štátu DPH z tej časti nákladov, ktoré presiahnu limit a akým spôsobom prakticky? Cez ID? a v ktorom období? ďakujem za váš čas. Odpovedzte len ak máte chuť ma "zasvätiť" do témy
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Ester plus je offline (nepripojený) Ester plus

Ester plus
    FO - živnostník, ktorá má príjmy podľa §6 ods. 1-2 ak sa rozhodne účtovať v sústave PÚ tak vtedy používa riadky 41-46. Ak účtuje v sústave JÚ tak ich nepoužíva. Pokiaľ ide o nadspotrebu PHM tak sa z nej neodvádza DPH.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Negoce tá nadspotreba a DPH ma zaujíma, máš k tomu nejaký materiál?
    jarka184 Ďakujem všetkym
      zbaliť

Nadspotreba PHM - jednoduché účtovníctvo, živnosť

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.