Zavrieť

Porady

Došlá faktúra od živnostníka ktorý má zrušenú živnosť

Dobrý deň, dostal som faktúru od živnostníka ktorý má zrušenú živnosť. Predložil mi živnostenské oprávnenie, ja som neskúmal či nie je živnosť pozastavená alebo zrušená. Došlú faktúru mám riadne zaúčtovanú v účtovníctve a riadne som ju prevodom na účet zaplatil. Môžem mať ja problém že dotyčný má zrušenú živnosť a napriek tomu mi vystavil faktúru a ja ju mám v UCT?
Ďakujem a odpoved
8 komentárov     zbaliť
veronikasad Kedy bola vystavená fa a odkedy má zrušenú živnosť?
veronikasad Fa bola vystavená s DPH?
neji faktúra bez DPH vystavená minulý rok. Daňové podané. Viem že istota je vyhodiť faktúru opraviť daňové. No pre nezodpovedného živnostníka môžem mať ja problém ked to nechám tak?
veronikasad Dátumy som chcela ... Ak ide o predaj bespotrebovanych zásob z podnikania, môže byť vystavená aj keď bola živnosť ukončená, len mala by byť od súkromnej osoby, bez IČO
neji služba to bola
veronikasad Službu nemôže vykonávať bez živnosti, je to neoprávnene podnikanie...
veronikasad Aká suma?
neji to mi je jasné že nemôže bez živnosti podnikať. Ona má problém dosť veľký to viem. Ale či mám aj ja problém ked mám od nej fa v UCT. O zrušenej živnosti som nevedel, som povinný si každý predložený živnostenský list môjho dodávatela si overovať?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Došlá faktúra od živnostníka ktorý má zrušenú živnosť

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.