Zavrieť

Porady

Úhrada tovaru súkromnou kartou z-ca - daň z finančných transakcií

Ahojte,

zamestnanec sa išiel očkovať (súvisí to s výkonom práce), vakcínu uhradil súkromnou platobnou kartou. Bločok doniesol, spoločnosť mu ho preplatila z podnikateľského účtu na jeho súkromný účet. Z tejto platby bola uhradená transakčná daň. Predpokladám, že ide o § 5, ods. 2, písm. b).

Keďže z tejto transakcie už raz bola daň z FT uhradená (pri preplatení z-covi z účtu), uvediem v daňovom priznaní v riadku 5 výšku sumy a dane, ktorú by mala spoločnosť odviesť a do riadku 6 výšku dane, ktorú banka poslala finančnej správe, takže v riadku 7 by bola výška dane 0,- €.

Je moje uvažovanie správne?
Je v tomto prípade potrebné podávať daňové priznanie k DFT?

Ďakujem.
4 komentárov     zbaliť
kn-alka už existuje daňové priznanie k transakčnej dani? ... však ho pricapni
Letko https://pfseform.financnasprava.sk/F.../OZNDFTv25.pdf
kn-alka ďakujem, idem študovať
Negoce prečo si myslíš, že ti vznikla povinnosť podať Oznámenie o DFT (uprav si text, DP k DFT neexistuje)
§ 5, ods. 2 pís. b ZDFT znie: Základ dane finančnej transakcie vzťahujúcej sa na činnosť daňovníka vykonávaná v tuzemsku, ktorú vykonala iná osoba ako daňovník a ktorú mu táto iná osoba preúčtovala, ak ju vie daňovník preukázať.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

tigy je offline (nepripojený) tigy

tigy
    No, tak toto by mi inak ani nenapadlo riešiť... minimálne z toho titulu, že tú platbu zamestnancovi banka transakčnou daňou zdanila (čiže považujem za vybavené)... a keby som mu to preplatila z pokladne, tak už vôbec nie...
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    Negoce nie, zamestnanec nezaplatil žiadnu TD....nie je daňovníkom z pohľadu TD, platil zo svojho osobného nie transakčného účtu......a bola to platba kartou, platby TD sa na takého operácie nevzťahujú
    tigy myslela som tú platbu zamestnancovi od zamestnávateľa (preplatenie bločku), asi som sa zle vyjadrila
    Negoce presne tak, preto som sa Letka pýtala, prečo chce dávať Oznámenie, ktoré je na nule.....
    Letko To práve neviem, či je potrebné dať nulové oznámenie alebo nie. Písal som už aj na finančnú správu, keď mi odpovedia, prilepím to tu, možno to niekomu pomôže do budúcna.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
    Odpoveď z FS

Dobrý deň,

Uvedená problematika je momentálne v riešení na príslušnom útvare FR SR. Po obdržaní stanoviska Vám bude zaslaná odpoveď.
      zbaliť

Úhrada tovaru súkromnou kartou z-ca - daň z finančných transakcií

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.