Zavrieť

Porady

Výplata miezd z-com v hotovosti a zaokrúhľovanie

ahojte, ideme vyplácať mdzy z-com za 03/2025 samozrejme v hotovosti, kvôli ušetreniu nákladov na transakčnú daň...chcem sa spýtať, ako je to pri mzdách so zaokrúhľovaním? čítala som, že miezd a cestovných náhrad sa zaokrúhľovanie netýka, avšak, mz už nemáme 0,01 centovky a ani 0,02 centovky, môžem v tomto prípade mzdu zaokrúhliť?
4 komentárov     zbaliť
Negoce iba v maloobchode sa zaokrúhľuje, mzda musí byť vyplatená v centoch, ktoré sú stále platné platidlá..........mňa zaujíma skutočnosť čo ako máte dohodnuté so zamestnancami výplatu v hotovosti? zrejme doposiaľ bola platená cez bankový účet......robili ste zmenu k PZ? či IP? či na základe žiadosti zamestnancov vyplácate v hotovosti?
cinky16 ano, doposiaľ bola platená cez bankový účet, ešte som nerobila dodatky k PZ, ale zrobim
Negoce mám informáciu, ak by zamestnanec trval na výplate mzdy bankovým prevodom, musíte mu vyhovieť
cinky16 ano, to je pravda, ak nebudu suhlasit, tak na bank. uctet im pojde mzda, tak ako doteraz
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

tigy je offline (nepripojený) tigy

tigy
    Nuž, toto má zmysel len ak máte dostatočný príjem hotovosti, z ktorého to viete vyplácať, lebo inak vás výber peňazí z účtu do pokladne vyjde dvojnásobok...
    cinky16 ano, ano viem, ze vyber u uctu do pokladne je 2x tolko, ano hotovost mame, nakolko mame svoju predajnu, tak sme trzbu vkladali, teraz vyplatime mzdy..a zvysok vlozime

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Tot je dôsledok tej nezmyselnej transakčnej dane. Kto bude môcť, prejde na hotovostné platby. Potom naši múdri zákonodarcovia vymyslia daň z pokladničnej hotovosti.

Píšeš, že "my už nemáme 0,01 centovky a ani 0,02 centovky" - to nie je pravda. Máte, len si ich musíte z pokladne banky vybrať. Nemôžte ignorovať stále platné platidlá. Ako negoce napísala - zaokrúhľuje sa len nákup v hotovosti v maloobchode.
    Naposledy upravil Chobot : 17.04.25 at 21:06
    pavol54 predajňa je povinná prevziať všetky platné peniaze teda by sa našli v pokladni aj 0,01 a 0,02 mne ich zobrali v predajni, len ich nevydávajú

marjankaj je offline (nepripojený) marjankaj

I am a man marjankaj
    Aké zaokruhlovanie? Eura zaplaťte v hotovosti a centy pošlite na účet.

Výplata miezd z-com v hotovosti a zaokrúhľovanie

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.