Zavrieť

Porady

Evidencia obdobia v Soc.poist.

Chcem sa spytat, ak som studium na strednej skole ukoncila maturitou v maji 1994, mala by Socialna poistovna zapocitat toto obdobie studia az do konca augusta 1994 ak sa nemylim. Od 1.6.94 - 31.8.94 vsak uvadzaju ako neevidovane, napriek tomu, ze maju moje maturitne vysvedcenie.

Od 1.9.1994 som zacala studium na VS, ktore som ukoncila Statnou skuskou a diplomom z 2.7.1997. Tu tiez SP od 3.7.1997 az do 3.8.1997 uvadza neevidovane obdobie. Od 4.8. som bola na UpsVar.

Nemalo by sa obdobie po ukoncenii strednej - vysokej tiez zapocitat? Hoci boli maturity v maji, skolsky rok by sa mal zaratat do konca augusta ak sa nemylim. Po skonceni VS som si nie ista.
3 komentárov     zbaliť
veronikasad Kde máš tieto obdobia je evidované?
veronikasad Štúdium na vysokej škole končí štátnou záverečnou skúškou.
icequeen ok, tak vysoka skola je v poriadku, konci skuskou. Ale po maturitach na strednej by sa teda obdobie malo pocitat do augusta ako koniec studia - odpovedali mi zo soc. poist, ze to prazdninove obdobie sa bude riesit az v dochodkovom konani. Neviem preco to nemozu zaratat uz teraz.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Mária27 je offline (nepripojený) Mária27

Mária27
    Môžeš zaslať dotaz sociálke, nech ti to vysvetlia.
    Podľa zákona 100/1988 však čítam, že v roku 1994 "Zamestnaním sa rozumie štúdium po skončení povinnej školskej dochádzky" - § 8 ods. 1 písm. f)
    Obdobne je to aj v § 8 v roku 1997 s odkazom na § 6.

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

ivka70
    Studium na VS konci poslednou statnou skuskou.
    Casto nam zdoraznovali ,ze sa musime do 5 dni (dnes uz 10 dni) zaevidovat na UP, ak nemame zamestnanie aj ked este mame pred promociami, aby sa nam pocital cas aj zdravotne poistenie hned od nasledujuceho dna od statnic.
    icequeen ano, pravda, VS teda neriesim. Obdobie po maturite az do 31.8. by vsak malo byt zaratane, ale napisali mi zo SP, ze doba prazdnin medzi Strednou a VS bude hodnotena az v konani o dochodkovu davku. Neviem, preco sa to nezarata teraz ako vsetko ostatne.
    ivka70 tak ako zatial nerataju starostlivost o dieta a pod.
    vsetko az potom

Evidencia obdobia v Soc.poist.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.