Zavrieť

Porady

Čerpanie dovolenky cez sviatok

Pri nepravidelne rozvrhnutom pracovnom čase som čerpal dovolenku na veľkonočný piatok a pondelok. Mám nárok na náhradu za sviatok ,alebo musím čerpať dovolenku. Ďakujem

Som vodič autobusu.Sviatky pripadli na môj riadny pracovný deň podľa rozvrhu.
Moja linka jazdila, mám na veľkonočný piatok a pondelok nahlásenú dovolenku, ktorú som nahlasoval ja sám a boli to dni mojej práce podľa riadneho rozvrhu. Nechcem žiadne príplatky, len vedieť, či mi patrí náhrada za sviatok alebo si na sviatkové dni musím napísať dovolenku. Ďakujem
Naposledy upravil Samado : 28.04.25 at 06:55 Dôvod: Doplnenie
3 komentárov     zbaliť
veronikasad Prevadzka bola počas sviatkov zatvorená? Pripadli sviatky podľa rozvrhu zmien na tvoj riadny pracovný deň?
veronikasad Som vodič autobusu.Sviatky pripadli na môj riadny pracovný deň podľa rozvrhu - prečo si teda nepracoval ? Sám si požiadal zamestnávatela o voľno, alebo tvoja linka v tieto dni nejazdila ?
Chobot Nepatrí ti náhrada za sviatok, lebo v tie dni si mal pôvodne pracovať, ty si nemal voľno z dôvodu, že bol sviatok. Ty si mal voľno preto, lebo si si zobral dovolenku. Takže nahlásil si dovolenku a dostaneš za tie dni náhradu za dovolenku. Nie za sviatok, aj keď finančne je to v podstate to isté.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Nemusíš čerpať dovolenku, ty si ju chcel čerpať. Alebo si súhlasil s čerpaním dovolenky. Keďže si čerpal dovolenku, tak ti patrí za tie dni náhrada mzdy vo výške priemernej mzdy. Žiadne príplatky. Keby si pracoval, tak by si mal nárok na príplatok za prácu vo sviatok.

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    Ak si o dovolenku požiadal sám, patrí ti za tieto dni náhrada mzdy za dovolenku. Náhrada mzdy za sviatok by ti patrila len v prípade, keby tvoja linka z titulu sviatkov nejazdils

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

ivka70
    V takom pripade, po doplneni, kedze si ine dni ako dni sviatkov dovolenku necerpal (aby dovolenku prerusil sviatok), patri ti za dane dni nahrada mzdy za dovolenku.
    Samado Ďakujem všetkým za objasnenie. Prajem pekný deň

Čerpanie dovolenky cez sviatok

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.