Zavrieť

Porady

Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Negoce je offline (nepripojený) Negoce

Negoce
    Daň z finančných transakcií sa účtuje na ťarchu účtu 538 - Ostatné dane a poplatky a je daňovým výdavkom v súlade s § 19 ods. 3 písm. j) zákona o dani z príjmov.
    pre DE ako VOZD v analytickom členení, pre JU ako VOZD v členení - prevádzková réžia
    Naposledy upravil Negoce : 02.05.25 at 14:36
    kn-alka Stĺpec „prevádzková réžia“ v peňažnom denníku zrušený

namiesto stĺpca „prevádzková réžia“ sa ustanovili dva stĺpce, a to stĺpec „služby“ a stĺpec „ostatné výdavky“

v JÚ teda účtujeme daň z fin.tranzakcií v členení: ostatné výdavky

pavol54 je offline (nepripojený) pavol54

pavol54
    Nemám jasno v jednej otázke.
    Firma má vozidlo posiela priznanie a daň
    Firma je zamestnávateľ posiela prehľady a daň
    Firma robí DPPO posiela priznanie a daň
    Firma je platiteľ DPH posiela priznanie a daň
    firma platí DFT a na to nie je treba tlačivo?
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    tigy Mňa zase nahnevalo, že sa platí transakčná daň aj za daň z nehnuteľností, len kvôli tomu, že sa neplatí na účet v Štátnej pokladnici, na čo asi naši "úžasní" zákonodarcovia nemysleli (alebo možno aj mysleli).

Viem, že je to moja chyba, že som si to neuvedomila, inak by som ju za firmu neplatila v dvoch splátkach, ako bolo na výmere, ale naraz a ušetrila firme takmer 40€, ale naozaj mi nenapadlo, že na túto daň sa oslobodenie nevzťahuje.
    pavol54 tigy DFT sa platí zo sumy bez ohľadu na počet splátok, ja som sa pýtal preto, že neposlanie akéhoľvek daňového priznania je sankcionované, ak sa nemýlim tak 60 eur a výška DFT je do 40 eur .
    veronikasad Pavol, ak DFT strháva banka, nepotrebuješ žiadne tlačivo.
    V prípade, že SZČO používa na podnikanie súkromný účet, aj keď ho má na DU nahlásený ako podnikateľský, musí do konca nasl.mesiaca poslať elektronicky oznámenie a daň zaplatiť
    pavol54 dakujem
    kn-alka treba tlačivo - posiela ho za teba tvoja banka

a ak zaplatíš niečo mimo tvojej banky, tak to tlačivo vyplníš ty a následnej aj zaplatíš
      zbaliť

Ako učtovať daň z finančných transakcii.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.