Zavrieť

Porady

Chatka

Zdravím, opät sa pýtam , že po novom čo potrebujem ak si chcem postavit drevenú chatku cca 4x7m bolo by to postavene na záhradke a je tam betón Foto je len ilustračné z netu. Stačí len ohlasit na obecnom úrade alebo potrebujemeaj nejake iné papiere? Dakujem
493210141_675577541894696_3202230809468355663_n.jpg  
13 komentárov     zbaliť
buchač Bude potrebné stavebné povolenie.
Dôvodom je betón pevne spojený so zeminou.
https://www.porada.sk/t257658-chatka.html
verads Od apríla .2025 do 50m2 netreba stavebné povolenie , ale nejake papiere určite, len neviem aké. Na obecnom tiež mi velmi nevedeli poradit.
buchač verads (Dnes 15:33) Od apríla .2025 do 50m2 netreba stavebné povolenie
==========================
Ale ohlásenie stavby bude potrebné podať.
Vzory tlačív a náležitostí nájdeš na nete
Martuk ak bude chatka na zahrade ako jedina stavba, tak potrebujes stavebne povolenie a je uplne jedno ci bude mat 5 m2 alebo 500m2. Inak slaby urad ked nevedia povedat co treba ci uz k stavebnemu povoleniu alebo k ohlaske drobnej stavby. Ked si nevies poradit, skoc za nejakym projektantom, ten ti pomoze.
ivka70 verads (15:33) Od apríla .2025 do 50m2 netreba stavebné povolenie , ale nejake papiere určite, len neviem aké. Na obecnom tiež mi velmi nevedeli poradit.

To netreba, ak ide o drobnú stavbu k na pozemku uz stojacej hlavnej stavbe.
Ak ide o jedinu stavbu na pozemku, treba stavebne povolenie aj do (po novom) 50 m2.
Martuk iva neviem na koho koment reagujes, ale ak na moj, tak sa nauc citat
marjankaj Keď Ivka písala svoj koment, tak tam ešte ten tvoj nebol. Tak sa nezavzdušňuj.
Martuk akoze nebol??? aj ty si slepy?? jej koment bol pridany az po mojom. Je sice minimalna moznost, ze medzi pridaniami ubehla sekunda mozno dve, ale to je mala pravdepodobnost.
Nandrolon Fórum nie je čet, takže nejde v režime "live". Ak ho začala písať, tak tam nebol.
marjankaj Všimol si si čas? Rozdiel mohol byť aj 5 sekúnd. A za dve sekundy príspevok nikto nestihne napísať.
majkii Ivka70, Martuk, ja teda neviem, ale nebola doplnková funkcia drobnej stavby k hlavnej stavbe zrušená od 1.4.2025 ?
Ficek v svojej poradni píše k drobnej stavbe toto :
citujem
"IV. ROZBOR OTÁZKY

V zmysle nového stavebného zákona je od 1.4.2025 už doplnková funkcia pri drobnej stavbe zrušená, a teda ak chcete postaviť drobnú stavbu na svojom pozemku nemusí už na ňom existovať aj hlavná stavba (napr. rodinný dom, chata a podobne)."

https://ficek.sk/drobna-stavba-ohlasenie-28738
ivka70 Martuk, majkankaj ma pravdu, nebol tam tvoj prispevok... doplnila som, na koho som reagovala .... aby to bolo jasne, ze ty si to nebol
Nandrolon Maximálne by som dal ohlásenie betónovej spevnenej plochy a následne by som na ňu zmontoval takúto OBI skladačku.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.