Zdravím, najde sa tu niekto kto je vasnivy turista, ma apple telefon a skusenosti s konkretnymi hodinkami ci Garmin, Polar, Suunto, ktore maju “najspolahlivejsie mapy a navigaciu GPS” a dopraju cloveku istotu ze sa nestrati aj na odlahlom mieste, v horách kde je človek offline. Dakujem za mozne skusenosti a pozdravujem
Naposledy upravil Poola : 04.05.25 at 15:19
Co mi dalej ale nie je este jasne, je, ze mam od operatora zakladny /obmedzeny/ balik DAT, k mobilu. Maju data suvis s pouzivanim appky Mapy.com v terene?
Alebo data nemusim riesit..
Viete mi prosim poradit? Dakujem
V PL je na družstve jedna pumpa v takom zapadákove, kde som chodil a Sygic tam proste nebol schopný donavigovať. Prepol som mapy.cz a bol som tam.
Taktiež vo Frenštáte na parkovisko ku skokanským mostíkom Sygic zlyhal, chcel ma viesť cez zákazy a podobne. Prepol som mapy.cz a bol som tam.
V minulosti som dosť tieto navigácie testoval a porovnával, nakoniec som ostal verný mapy.cz, ktorú som si za 10 ečiek na rok zaplatil.
PS: to, že mám vždy najaktuálnejšie mapy aké pre danú appku existujú je pre mňa samozrejmosť.
Okrem toho v dnešným mobiloch už nie je iba systém GPS, ale aj GALILEO, BEIDOU a ostatné, ktoré si mobil sám kombinuje a podľa toho trianguláciou vypočítava polohu. GPS /a iné/ určuje iba pozíciu, a mapy, to je už ten podklad.
Mal som na vyskúšanie Garmin Fenix 8 s amoled displejom, tam mapy fungujú dobre, kolega tam mal freemapSKtopo fungovalo to naozaj sú super, tieto fenix 8 majú už aj možnosť telefonovať cez hodinky, čo je na turistike obrovská výhoda, ak máš mobil v ruksaku.
Multišport hodinky na turistiku môžem odporučiť, ale nie kôli mapám, Za garmin fenix 8, kde už mapy sa dobre zobrazujú a dobre funguje aj navigácia by som 1000 € určite nedal. Suunto ani Polar nemám skúsenosti, ale dá sa to na YT pozrieť ako to funguje.
PS: teraz som načiel video k freemapSKtopo na garminoch