Zavrieť

Porady

Je dôvod na obavy?

Zdravím.

Vo firme kde pracujem je posledný polrok neistá situácia.

90% je vlastník nemecký majiteľ a 10% slovenský.
Máme stále menej práce odvolávajú nám cca.3smeny za mesiac.Podla informácií dlži firma veľa peňazí inim firmám dokopy cca.1 milion Eur.
Nemáme na základný materiál a preto nevyrabame podľa plánu.
Teraz od mája 2025 už aj podľa Finstat.sk má firma dlhy a nedoplatky na Sociálnej poisťovni 50000€
Je podľa vás dôvod na hľadanie si novej práce alebo počkať na konkurz ak by nastal a čakanie na odstupného?Pracujem tu 6 rokov.
Majiteľ nám nepovie žiadne stanovisko čo ďalej.
Ďakujem.
Usporiadat
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Ja na tvojom mieste - kým by išla výplata v dohodnutej výške a v dohodnutom termíne, tak by som zbytočne neodchádzal. Medzi tým by som ale pozeral inzeráty a keby sa nejaký našiel s lepším ohodnotením, tak by som poslal životopis.

Čo bude s firmou, keď bude až to bude, či vyplatí odstupné, či pôjde do konkurzu .... tieto otázky by ti vedela zodpovedať len veštica Teodora.
printerscd printerscd

printerscd je offline (nepripojený) printerscd

Ak by nastal konkurz firmy koľko dní musí zamestnávateľ dať vedieť zamestnancom o tejto situácii?
Chobot Chobot

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Zamestnancom vôbec nemusí dávať vedieť, že je v konkurze. To je vec firmy, nie pracovno - právny vzťah. Dôležité pre zamestnancov je, či si splní všetky povinnosti v zmysle zákonníka práce - t.j. výpovede, výpovednú dobu, odstupné, odvody, výplatu mzdy....

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať