Ahojte,
už dlhšie zvažujem založenie firmy na Slovensku, prostredníctvom ktorej by som obchodoval s kryptomenami na burze (napr. Bybit). Obchodujem približne 5 rokov ako fyzická osoba a táto činnosť ma dokáže plnohodnotne uživiť aj bez zamestnania. Avšak, ako iste viete, daňové zaťaženie na Slovensku je v tejto oblasti pomerne vysoké. Preto hľadám spôsoby, ako celý proces čo najefektívnejšie optimalizovať.
Ak máte niekto skúsenosti, vedeli by ste mi prosím detailnejšie poradiť, čo všetko je potrebné vybaviť a ako celý proces funguje? Informácie na túto tému sa hľadajú pomerne ťažko.
Dočítal som sa, že môže byť problém s registráciou firemného účtu na burze, ak by som chcel registrovať slovenskú alebo českú s.r.o. Tiež som počul, že mnoho ľudí si za týmto účelom zakladá radšej s.r.o. v Česku než na Slovensku, hoci nerozumiem presne prečo, keďže vďaka nižšej dani z dividend (7 % vs. 15 %) to na Slovensku vychádza z hľadiska celkovej dane výhodnejšie.
Zaujímalo by ma tiež, či je na takéto obchodovanie potrebná nejaká špeciálna licencia. Chcem zdôrazniť, že budem jediným konateľom vo firme a nebudem poskytovať žiadne služby tretím stranám – išlo by čisto o obchodovanie s kryptomenami na futures a spotových trhoch.
Veľká vďaka za každú radu!