Zavrieť

Porady

Úraz na chodníku v správe mesta - akú kompenzáciu môžem žiadať za ujmu na zdraví?

Utrpela som úraz pádom na chodniku kde vyčnieval poklop cca o 8 cm nad telesom chodníka. Stalo sa to v žel.podjazde kde je slabé osvetlenie. Padala som na kolená a dlane, mám opuchy, modriny a odreniny. Som dôchodkyňa, úrazové poistenie nemám. Musela som navštíviť lekára ktorý mi povedal, že som mala veľké šťastie, na tom mieste sa už viacerí dochrámali. Zlomeninu nemám ale úraz ma obmedzil v obvyklých činnostiach cca na 10 dní. Chcem požiadať mesto o kompenzáciu za ujmu na zdraví ale neviem, aká by mohla byť výška kompenzácie.
Naposledy upravil mandyla : 28.05.25 at 09:30
20250513_092628.jpg  
20250513_092647.jpg  
1/1
3 komentárov     zbaliť
buchač Za tie poranenia by lekár dal maximálne 15 bodov...viď príloha tabuľka HORNÁ KONČATINA
https://www.zakonypreludi.sk/zz/2004-437

Za jeden bod je 26,8€ .
https://www.socpoist.sk/news/hodnota...a-na-2860-eura

Koľko sa platí za vypracovanie posudku ?...cca 80€
Koľko času sa strávi cestou a necestou k lekárom a v čakárni ? Žeby zopár hodín a dní ?
Aké iné náklady sa ešte vyskytnú ? Rôzne...

Oplatí sa to alebo neoplatí a hlavne, ak výsledok je vo hviezdach ?
Ja by som sa na to pekne zvysoka onééééé....

Ale žiadať sa dá, čoby nie.
Veď nie jeden sa dochrámal oveľa viac na zľadovateľom chodníku a aj tak dostal trt makový. Mesto nepustí chlp len tak z ničoho nič...
...a súdiť sa ? Kto by sa už len dal na takúto cestu.
kukučka Alebo ako hovorievala moja mama: ďakuj Bohu, že nič horšie,
OneUp Vy dvaja ste na kotrbu padli
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    pavol54 prečo sa pevná prekážka označuje šikmými žlto čiernymi čiarami? veď nech sa každý pozerá pod nohy

Ľubica2 je offline (nepripojený) Ľubica2

Ľubica2
    Ešte by ste mali preveriť, či to patrí mestu. Železničný podjazd bude asi spadať pod ŽSR.
    Naposledy upravil Ľubica2 : 26.05.25 at 13:02
    4 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    buchač Železničný podjazd bude asi spadať pod ŽSR.
    =====================
    Prečo by mal...???
    mandyla Pozemok patrí železnici ale chodník má v správe mesto.Vidím, že komentujúci majú snahu bagatelizovať. Faktom je že pre neoznačenú prekážku som utrpela úraz. Niekto je zodpovedný za ten chodník a nie je to počasie. Navyše je tam skoro úplná tma. V takom stave je to asi dlhé roky keď už aj chirurg to pozná. Doteraz sa nikto nesťažoval. Nejde mi o peniaze ale o to aby si zodpovedný úradník uvedomil že nedbalosťou je ohrozený každý kto po tom chodníku prejde a nemusí dopadnúť relatívne dobre, ako ja. Prečo by malo z toho prípadu vyjsť mesto bez dôsledkov?
    pavol54 Treba sa spýtať na stavebnom úrade ktorý vydával kolaudačnú správu tam musí byť uvedený majiteľ stavby
    buchač mandyla (Včera 10:23) ... že pre neoznačenú prekážku som utrpela úraz. Niekto je zodpovedný za ten chodník...
    ===========================
    Pre vodičov v cestnej premávke platí :

(1) Vodič je povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodič smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad.

Toto by sa mohlo aplikovať aj na tento prípad.
    Predsa ak idem do podchodu, kde je tma, tak sa dávam pre istotu pozor, kam kráčam....či ???
      zbaliť

Úraz na chodníku v správe mesta - akú kompenzáciu môžem žiadať za ujmu na zdraví?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.