Zavrieť

Porady

Kniha jázd - služobná cesta ?

Mám takýto konkrétny prípad. SZCO, vozidlá v majetku, vedie knihu jázd a uplatňuje PHM podľa blokov, 100%

Ak SZCO pracuje z domu, ma tam zariadenu kancelariu, programuje, zariaduje emaily, ale ma aj prevadzku, kde su zamestnanci a tam dochadza ked je potrebne. 1) Je tato cesta na prevadzku "nakladom", moze sa ratat ako sluzobna cesta?
2) A co cestovanie napr. z bydliska, do "sidla" pre postu atd, a na prevadzku.. kedze vsetky adresy su ine...
3) Sluzobna cesta, ked napr. skroo rano odchadza z domu po tovar do inej krajiny? Rata sa cesta z domu,a lebo to musime preratat ako keby isiel z "prevadzky"...

Ako pri takomto rozlietanom SZCO urcim "pravidelne miesto podnikania" ?

Dakujem za radu, fakt poslednykrat ideme toto dorabat DD
Naposledy upravil fortunka : 28.05.25 at 17:10
6 komentárov     zbaliť
Negoce SZČO má zriadenú prevádzku (na ŽÚ, zapísanú aj v ŽL) aj v mieste svojho trvalého bydliska.? jazdy medzi prevádzkami sú daňovým výdavkom.........má nejaké MV určené na osobnú spotrebu?
fortunka Na tp ma normálne "sidlo", prevádzka "sklad" je nahlasena...
Negoce Aj keď mal na trvalom pobyte len sklad ako prevádzku, môže si evidovať jazdy medzi prevádzkami. Z pohľadu evidencie jázd nezáleží na tom, kde má SZČO alebo spoločnosť svoje sídlo.....samozrejmosťou je to, že stále potrebuje sklad k dispozícií .......
fortunka Asi som to zle vysvetlila... na 1. Adrese ma iba "trvalý pobyt" sídlo, na druhej 2. Prevádzka- sklad so zamestnancami a na 3. Nemá nič nahlásené ale tam pracuje 90%času
fortunka A vozidlo svoje súkromné ma..
fortunka Čiže ak nemá prevádzky ponahlasovane = tak nie?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Kniha jázd - služobná cesta ?

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.