Zavrieť

Porady

Platba dph z faktúry z EU.

Dostali sme faktúru z Holandska, kde je uvedená naša 23% dph, ktorá bola aj s faktúrou zaplatená. Uvedená DPH sa uvádza aj v kontrolnom výkaze a v priznaní k dani z dph? Účtujem v programe MRP. Ak niekto mi vie poradiť aký typ DPH uviesť? Ďakujem pekne.
6 komentárov     zbaliť
veronikasad Aké icdph dodávateľa je na faktúre?
Agacs Holandské NL.....B01
Negoce holanďan Vám poskytol služby, tovar (ak je miesto dodania SK, čo zrejme je, v NL majú 21 a 9% DPH)....holanďan dáva SK DPH s NL číslom iba v jednom prípade ak sa jedná o dodanie B2C cez OSS.....nemali ste v objednávke uvedené vaše ič dph, preto vám dodal cez OSS, kde sa obávam nie je nárok na odpočet DPH
Agacs IČ DPH /VAT/ je uvedené na faktúre.
Negoce veď inak by som sa pýtala, aké IČ DPH použil.......

viem, že použil pre dodávku služieb?, či tovaru?

na územie SK VAT holandské , vy ste platiteľ DPH na SK

zrejme Vás, vašu spol. neidentifikoval ako zdaniteľnú osobu
Agacs Na faktúre je aj naše IČ DPH a ich holandské. Je uvedené aj "Hoog SK /23%/. Jedná sa o dodaný materiál potrebný na podnikanie. Je to nízka suma, DPH 11 €. Ja si myslím, že máme nárok na odpočet. Alebo sa mýlim? Ďakujem za vašu odpoveď. Zatiaľ sme ešte priznanie nedali, čakám na vašu pomoc
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Platba dph z faktúry z EU.

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.