Zavrieť

Porady

Skončenie PP dôchodcu

Dobrý deň, so zamestnankyňou sme podpísali dohodu o skončení PP dohodou k 30.6.2025, keďže chcela odísť do dôchodku. To bolo ešte v marci. Kvôli konfliktu nám v apríli napísala, že končí, zobrala si všetky veci, ale podľa portálu SP išla na PN. Od 1.6. sme už museli zobrať novú zamestnankyňu na jej miesto. Včera som pozrela na portál SP, tak dôchodkyňa mala ukončenú PN a od 9.6. je práceschopná, ale nevieme, či sa skutočne vráti. Aké máme vôbec možnosti? Ďakujem za pomoc
Naposledy upravil Chobot : 04.06.25 at 08:56
4 komentárov     zbaliť
kn-alka nechápem napísané: mala ukončenú PN a od 09.06. má práceneschopnosť - však to je to isté

ak ste dohodu o skončení PP podpísali pred odchodom na PN, skončenie PP je platné, aj ked je momentálne na PN. Ak bude PN naďalej až do konca mesiaca, vypočítate jej príjem z nevyčerpanej dovolenky a ukončíte PP k 30.06.2025
ivana306 myslela som práceschopnosť, len mi ušli písmená.
Ďakujem
kn-alka ak nenastúpi do práce, od 09.06. jej dáte absenciu až do 30.06. a potom ukončenie
Chobot Text som ti opravil, aby to bolo v poriadku.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

ivka70 je offline (nepripojený) ivka70

ivka70
    Normalne musi nastupit do prace, mozete jej dat cerpat dovolnku do toho 30.6., ak nejaku ma a dohodnete sa (nariadit az 7 dni dopredu).
    Ak by nenastupila, mozete jej dat absenciu a za kazdy den absencie kratit narok na dovolenku o 2 dni (ale ak pojde napr. na dalsiu PN, nebude absencia platna).
    Naposledy upravil ivka70 : 04.06.25 at 07:03
    ivana306 Ďakujem

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    Povinnosťou zamestnanca je oznámiť zamestnávateľovi ukončenie PN. Ak 9.6. do práce nenastúpi, pošlite jej doporučené s dorucenkou s krátkou uloženou dobou na pošte, výzvu na nastúpenie do práce s tým, že ak tak neurobí, budete to považovať za hrubé porušenie pracovnej disciplíny a vykazete jej absenciu.
    Dohoda je platná, 30.6. s ňou ukoncite pracovný pomer. Nezabudni nahlásiť prerušenie poistenia v ZP a SP. Ak má zostatok dovolenky za rok 2025, uplatnis krátenie z titulu absencie. Dovolenku za rok 2024 krátiť nemôžeš
    Naposledy upravil veronikasad : 04.06.25 at 09:46

Chobot je offline (nepripojený) Chobot

Chobot
    Platí, čo napísali. Dodám, že 9.6. ešte len bude, takže buďte pripravení, že buď pôjde na novú maródku, alebo to vymyslí nejak inak.

Neverím, že by si kvôli absencii nechala vyčerpať dovolenku, ktorá jej zostala.
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    ivana306 Ďakujem za opravu. Neviem, čo urobí, ale ostáva jej už len 3,5 dňa dovolenky + má priepustky (6) a doprovod (7).
    Negoce je problém sa vzájomne dohodnúť, že skončí PP skôr?
    ivana306 zamestnávateľ s tým nemá vôbec problém, takto by to bolo najlepšie, ale naozaj neviem, čo od nej čakať.
    veronikasad V hre je aj odchodné, ak chce požiadať o dôchodok až v júli... Alebo už starobný dôchodok poberá?
    ivana306 Starobný dôchodok už poberá asi 3 roky a pri skončení dostane aj odchodné.
      zbaliť

Skončenie PP dôchodcu

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.