Momentalne som uplne zmatena, prosim Vas polopate by som potrebovala usmernit, ako riesite PHL a knihy jazdy, pracovne prikazy pri SZCO, pripadne pri zamestnacovi. Auta su v obchodnom majetku, 100% vyuzivane na podnik.ucely.
Aktualne to robim tak, ze PHM idu priamo u nas do vydavkov, neriesim s nimi nic, az na konci roka prepocitam kvoli DzP 80%/20%, napriek tomu, ze vraj nemusime - mame knihy jazd vedenu ako tak (vraj kvoli DPH treba mat, tak mame). Prave som dopozerala skolenie s tym, ze mame mat pracovne prikazy k jazdam? to naozaj? ako ked ide denno denne zamestnanec napr. na rozvoz tovaru v ramci pracovnej doby = na 30min-2hod cestu, tak mam ku kazdemu dnu robit nejake prikazy? A co szco? cely den jazdi kam treba ? na otocku kade tade. Vyuctovanie takychto prikazov ako robite, ked v podstate sa tam nevyplaca zamestnacovi nic.
V nakladoch nemavame ubytovanie, parkovanie, jedine co je su napr. dialnicne znamky...
naozaj treba vypisovat este nejake prikazy a zbierat nejake dalsie "dokazy", kniha jazd a napr. zdokladovane objednavky rozvezene, ktore sa daju najst atd = nestacia?