Zavrieť

Porady

Ako presne riesite dokladovanie pouzitia vozidla

Momentalne som uplne zmatena, prosim Vas polopate by som potrebovala usmernit, ako riesite PHL a knihy jazdy, pracovne prikazy pri SZCO, pripadne pri zamestnacovi. Auta su v obchodnom majetku, 100% vyuzivane na podnik.ucely.

Aktualne to robim tak, ze PHM idu priamo u nas do vydavkov, neriesim s nimi nic, az na konci roka prepocitam kvoli DzP 80%/20%, napriek tomu, ze vraj nemusime - mame knihy jazd vedenu ako tak (vraj kvoli DPH treba mat, tak mame). Prave som dopozerala skolenie s tym, ze mame mat pracovne prikazy k jazdam? to naozaj? ako ked ide denno denne zamestnanec napr. na rozvoz tovaru v ramci pracovnej doby = na 30min-2hod cestu, tak mam ku kazdemu dnu robit nejake prikazy? A co szco? cely den jazdi kam treba ? na otocku kade tade. Vyuctovanie takychto prikazov ako robite, ked v podstate sa tam nevyplaca zamestnacovi nic.

V nakladoch nemavame ubytovanie, parkovanie, jedine co je su napr. dialnicne znamky...
naozaj treba vypisovat este nejake prikazy a zbierat nejake dalsie "dokazy", kniha jazd a napr. zdokladovane objednavky rozvezene, ktore sa daju najst atd = nestacia?
Negoce veď Vám stačí GPS zariadenie , nemusíte písať jazdy........chystá sa novelizácia zákona o PDH a aj zákona o dani z príjmov, ohľadom MV...........jednou podmienkou uplatnenia viac ako 50% nákladov a viac ako 50% DPH nielen z nákupu MV ale i z údržby je mať GPS sledované jazdy...........de facto kniha jázd je zbytočná .....ak máte MV používané výlučne na prac. účely GPS ste mali mať už dávno , mali by ste všetko v nákladoch a aj odpočítané DPH
fortunka GPS sme odinstalovali z aut, mali sme s tym problemy, k tomu sa nebudeme vracat, ak sa nepouziva viac dodavok napr. Novelizacie dopredu ma momentalne netrapia, chcem si dat pozadu veci doporiadku a aktualne. Predpokladam, ze si pan szco sam preriedi vozovy park a potom si to poriesi.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!

Ako presne riesite dokladovanie pouzitia vozidla

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.