Zavrieť

Porady

Odpočet daňovej straty

dobrý deň
Prosím o radu. V roku 2021 sro vyšla strata 1322 eur v nasledujúcich rokoch som odpočítala stratu 1/4 v roku 2022, a1/4 v roku 2023. Môžem za rok 2024 odpočítať zostávajúcu časť straty naraz ak základ dane je 8500 eur. A ešte ako mám vynulovať účet 429 neuhradená strata min. období?
Ďakujem
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času
    5 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    majaze áno to som si pozerala len si si nebola istá, tak som si to chcela potvrdiť... ak som to správne pochopila tak môže??
    Ester plus Píšeš, že si odpočítala v roku 2022 a 2023 1/4 straty, mala si odpočítavať stratu najviac do výšky 50% základu dane v tom ktorom roku.
    majaze áno.. spätne to už neviem opraviť.. potrebovala by som upraviť teraz ten rok 2024, ak sa to môže takto.
    Ester plus Mala by si si skontrolovať aký bol základ dane v roku 2022 a v roku 2023, či si tým odpočtom neodpočítala viac ako 50 % základu dane z roku 2022 a 2023. Ak si neodpočítala viac tak potom ten zvyšok môžeš odpočítať v roku 2024. Ale ak si odpočítala viac musíš začať podaním dodatočných priznaní za minulé roky.
    majaze Ďakujem, základ dane bol vyšší čiže odpočet bol menej ako 50%, takže to bolo v poriadku a teraz odčítam zvyšok... ďakujem pekne
      zbaliť

tigy je offline (nepripojený) tigy

tigy
    Účet 429 neuhradená strata min. období sa dá vysporiadať zo zisku, alebo úhradou spoločníkov atď., ale musí o tom rozhodnúť VZ, resp. jediný spoločník.
    https://jaspis.sk/aktuality/vysporia...ctovnej-straty
    majaze ďakujem pekne .

Odpočet daňovej straty

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.