Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Chudobný človek. Phagav kade firma, taj len o gadže! ...viacGaaspi
Z iných mojich tém viete že to mám ťažké, že som postihnutý a neviem sa zamestnať. Tak prežívam ako viem. Hrabem sa v smetiakoch, zbieram kovošrot, zálohujem…
Obvolávam tie chránené dielne, len to je presne to, čo som vždy hovoril. Niekde ani nedvíhajú, a tam kde sa dovolám, povedia že majú plné. Aj v technických som sa 3x pýtal k smetiarom a furt majú plné. Zamestnať sa dá len v tých logistických halách a fabrikách. Dobré fleky sú obsadené. Z invalidného si viem zaplatiť bývanie, a popritom zbierať železo a zálohovať. Budem žiť ako socka ale keď iná možnosť neni? Pracovný trh je pre mňa tým pádom nedostupný, lebo tam kde by som to zvládal, je tažké sa dostať, a do volných miest ísť nemôžem, lebo tam sa potom deje to všetko o čom som už písal. Teda stále len problémy. Takže mi nezostáva iné len ako žiť na štýl bezdomovcov, že síce bývanie bude, ale inák len chodiť po smetiakoch. Taký je svet. Je kapitalizmus. Kto je troška pribrzdený, je nútený žiť ako socka. Nemá inú možnosť.
Žiadna REÁLNA pomoc neexistuje. To že vygooglim pekné články o pomoci postihnutým je pekné, ale reálne je to prd platné.
veronikasadK smetiarom, čo zbierajú odpadky na uliciach sa dostaneš, ak na úrade práce požiadať o dávku v hmotnej núdzi, vznikne ti na ňu nárok a zaradia tá na verejno prospešné práce...
Písal si, že poberas invalidný dôchodok, tak záleží od jeho výšky. Ak bývaš u rodičov, na príspevok na bývanie zrejme narok mat nebudeš ...
GaaspiChatGPT mi poradilo tolko že ja by som nárok na sociálne dávky nemal. Nespĺňam na to podmienky. Pred invalidom som mával iba také že mi zaplatili len odvody, ale žiadnu dávku som nedostával ako nezamestnaný. Na podporu treba mať súvislý pracovný pomer 2 roky. A ja keď som bol jeden mesiac nezanestnaný, druhý mesic zamestnaný, dva týždne nezamestnaný, týždeň zamestnaný… Z toho to nevychádza. Na sociálne dávky zase nespĺňam podmienky. Odkedy som na polovičnom invalidnom tak už mam aspoň to že mi automaticky platia odvody, a tak mi nevznikajú tie párdňové nepokryté medzery medzi zamestnaniami čo som pred tým mával. Takže zamestnania mením každý mesiac ako doteraz, len keď som pár dní dobrovolne nezamestnaný tak sa nemusím stresovať kvôli odvodom. Proste keď robím tak si zarobím, keď nerobím, nič sa nestane…
veronikasadNože prezrad výšku ID, keď tu vyplakavas, že nemáš si za čo kúpiť jedlo... A potom si opráv profil, nie si chudobný človek, ale lenivec.
Chudobní majú nárok na dávku v hmotnej núdzi
Martuktoto je drbnuty debil a trol. Kuva zablokujte ho uz niekto.
GaaspiJa netvrdím že nemám na jedlo. Mám 300€ invalidný a to mi pokryje základné výdavky. Iba pežiť. Keď aj nemám zamestnanie tak v podstate odvody mám zaplatené, invalid mi zaplatí základ a popritom zálohujem a zbieram železo. Ak mám zamestnanie tak si zarobím niečo navyše. Som chudobný lebo oproti bežnej strednej vrstve nemám nič. Aj podľa rôznych štatistík EU kto má príjem ako ja patrí pod hranicu chudoby. Na dávku preto nemám nárok lebo trvalé bydlisko mám u rodičov. Aj keby som bol na ulici ako bezdomovec, dávku by mi nedali lebo papierovo bývam u rodičov ktorí ma majú podľa ich pravidiel uživiť.
veronikasadPredpokladám,že už máš viac ako 25 rokov a žiadne pravidlá neukladajú že ťa majú živiť. Raz im dôjde trpezlivosť a naozaj skončíš na ulici ako bezdomovec, bez strechy nad hlavou. Nemusis mať trvalý pobyt u rodičov, bezdomovci ho majú na príslušnom mestskom alebo obecnom úrade. Ak budeš 24 hod na ulici,v 40 st.horucavach v lete a 20 st.mrazoch v zime, len potom si začneš vážiť to vo máš.
A prečítaj si po sebe predchádzajúcu tému, kde fnukas že nemáš čo jesť, lebo výplatu budeš mať až o mesiac. Keby každý dôchodca mal 300€ len na svoje vydavky
Martuknema nic lebo cely invalidny hned presere na blbosti a potom vyplakava. Ako som uz pisal, dostat tohoto debila do ruky, tak ho udrbem tak, ze zmudrie.
pavol54Poznám človeka čo mu z výplaty ostane niečo na úrovni životného minima, z ostatných zarobených spláca ako splátky pôžičiek, ak nechce prísť o bývanie a nenarieka
GaaspiZ toho vyplatím nejaké veci, a mzda keď uz bude pravidelná ma bude živiť. Ale do prvej mzdy je ťažko lebo z invalidného som vyolatil kurz bez ktorého by ma nezamestnali. Ja som vyplakával o tom že vo firme sa válajú peniaze v smetných košoch, stačí to len pozbierať a šéf mi to zatrhol, teda pripravil ma o jediný príjem na ten čas do výplaty. Z niečoho to musím preklenúť. Čo mám ísť za úžerníkmi? Ako mám zohnať peniaze do tej prvej výplaty? Keď som invalidný dal na kurz?
veronikasadNeklam, kurz si určite neplatil v júni...zamotavas sa do klamstiev. Počas zmeny máš pracovať, nie behať po areáli firmy. Sú pracoviska, akým určite je aj vrátnica, kde nie je možné cez obedňajších prestávku prerušiť výkon práce. Zákonník práce s tým počíta. Dostatok času na jedlo v priebehu zmeny určite máš ...
Tvoj ID zrejme ide na splátky kdeakych pôžičiek, ktoré si si nabral.
Nefnukaj, začni sa správať ako chlap, vek na to už určite máš
GaaspiKurz som robil v máji teda z májového ID a nastúpil som začiatkom júna. Nemal som peniaze v období medzi májovým a júnovým ID. Tá kauza so zálohovaním bola presne v tom odbobí. Lebo júnove ID prišlo 17-ho takže obdobie medzi májovým a júnivým ID som potreboval preklenúť zálohovaním čo mi zakázali. Čo sa týka prestávky je to presne ako píšeš že vrátnica je nepretržitá prevádzka a jesť sa ma počas celej pracovnej doby. Takže volno je vždy keď nič cez vrátnicu nechodi. Ale ja som tú prestávku chcel preto, že v pracovnom čase sa mám venovať práci a nie hrabaniu sa v košoch lebo to nieje moja pracovná nápln. Ale vo fabrike keď bola prestávka a linky sa na pol hodinu zastavili, tak to bolo považované za moje osobné volno a mohol som si robiť čo chcel. Nič som teda neporušoval lebo (Z) zbieral počas prestávky. Ale keďže na vrátnici neexistuje taká doslova prestávka že mám polhodinu len pre seba, tak nemám priestor na hrabanie sa v košoch. Preto som tak bojoval za prestávku kde si na pol hodinu môžem odísť z vrátnice a robiť čo chcem. Všetko sedi. Ja tam žiadne klamstvo nevidím.
pre chránenú dielňu:
1. posudok s zdravotnými poškodeniami.
2. stanovisko RUVZ že práca o ktorú sa uchádzaš v chránenej dielni, je vhodná na tvoje zdravotné poškodenie
GaaspiTo by som si všetko vybavil len dostať sa tam je ťažké. Keď obvolávam povedia že majú plné. V technických službách som bol už 3x osobne, furt že majú plné.
Ale hentaké logistické haly a fabriky tí vkuse naberajú zamestnancov len tam zase nestíham. To je taký paradox že práce pre mňa vhodné sú nedostupné, a tie ktoré nezvládam, sú dostupné stále.
Axel WersLen keď sa všade oháňaš tým svojim postihnutím, bolo by zároveň dobré zakaždým pripomenúť, že máš 120 kilov, si obézny a lenivý, máš cukrovku a ignoruješ rady lekárov, lebo 2 litrové koly ti proste chutia. Nech už je to teda kompletné, lebo vyhovárať sa na postihnutie a robiť zo seba chudáka, nie je v tomto kontexte pekné a voči ostatným, čo ti tu riadia, ani úprimné.
veronikasadMartuk, 120 kilový chlap tazko bude stíhať tempo za pásom vo fabrike. Problém je zrejmé v tom, ze nič nerobí preto, aby sa tej nadváhy zbavil, naopak, preziera sa ďalej ... Minút 300€ ID na stravu za 10 dní, to je vykon
Martukza pasom sa vacsinou stoji alebo sedi, nemusi behat, takze by stihal. On ale nechce stihat, bud mu je maly plat alebo spekuluje, ako nic nerobit a zarobit, alebo ako odrbat zamestnavatela. A takto to nefunguje.
GaaspiVeronikasad: Dám taký výrok čo som nedávno počul. Niektorí ludia hovoria že nežijeme preto aby sme jedli, pili, fajčili… Lenže závislák povie: Tak na čo žijem keď si nemôžem ani zapáliť???
Axel Wersveronikasad no stačí si prečítať toto, všetko pekne komplet aj s komentármi https://www.freespace.sk/blogs/zapis/890-chudnutie/ a hneď ti bude všetko jasné, ako tento tu má vždy len plnú hubu rečí, ale nikdy nič ani poriadne nie že nedokončí, ale ani nezačne. Tomuto niečo radiť, je len zbytočné dratie si huby. A je jedno či sa mu radí, či o chudnutí, sporení, šetrení, pracovných výkonoch, proste tento íkvač kde bol pred 15 rokmi, tam je aj dnes, hoci za ten čas zaspamoval množstvo diskusných fór, kde sa stále len na všetko sťažuje.
GaaspiAle robí. Veď aj to zbieranie kovošrotu a hladanie (Z) je forma práce. Treba to vyzbierať, odniesť do zálohomatu. Treba obchádzať smetiaky, prehrabávať sa, naložiť na vozík, veci čo majú kovové časti, demontovať odtial ostatné nekovové časti, keď je železo spracované do odovzdatelného stavu, odtlačiť na vozíku do výkupu druhotných surovín. Už som spustil aj vlog o chudobe:
Martukked je pre teba tak obtazujuce chodit do roboty, tak sa na to vyser, daj vypoved a flakaj sa po meste. Nikto ti nekaze a ani ta nikto nenuti byt zamestnany. Uz som ti to ja aj ini pisali, v dnesnej dobe byt zamestnany nie je povinnost. Ked nechces, tak sa na to vyser a flakaj sa po meste.
GaaspiMam len jeden nick. Tento. A ja osobne by som šiel niekde pracovať keby ma vyplatili hneď ako odrobím. Lebo napr. to zbieranie kovošrotu a (Z)-tiek nieje flákanie, ale zarábanie si.
Odovzdám = mám peniaze.
Také jednoduché. Takže ak potrebujem peniaze tak čakanie na prvú výplatu nepomôže. Pomôže mi iba to že pôjdem vyberať koše, zálohujem, odovzdám kovošrot a mám za to hneď peniaze.
Som zamestnaný ale:
Odrobil som už 3 týždne = žiadne peniaze.
Odrobím další týždeň = žiadne peniaze.
Vyzbieram si (Z) = peniaze.
Martukuz ti bolo viac krat povedane ty retardovany debil: Ked sa ti nechce cakat na vyplatu, ktoru preseres za 3 dni, tak sa vyser na robotu, si v skusobnej dobe, proste povedz, ze zajtra neprides a vybavene. Flakaj sa po meste, prehrabavaj kose, kradni zelezo. Mne je to u prdele. Kazdy normalny clovek ma vyplatu raz za mesiac a cuduj sa, vie si poplatit veci a vie aj usetrit. Len ty to nevies ty jebo. Chod robit nacierno, obehaj susedov, ponukni im svoje sluzby, co vies robit, co je mimochodom nic. Tam budes mat prachy po dorobeni. Schvalne kolko by mal dostat mesacne?
veronikasadGaspi, už som ti viackrát napísala, zaloz si živnosť, budeš pánom svojho času, určovať si tempo práce a nebudeš čakať na výplatu dokonca ďalšieho mesiaca... Dokonca, ako občan so zdravotným postihnutím si sám môžeš založiť chránenú dielňu, úrad práce ti dá príspevok na jej zriadenie a bude preplácať prevádzkové náklady. Len musíš vydržať podnikať aspoň dva roky. Lebo inak musíš príspevok vrátiť...
Zarobis toľko, ako sa budeš snažiť, v čom podnikať ti už poradila AI, doporučujem aj návštevu psychológa.
Ako živnostník môžeš potom zamestnať aj tých svojich "chudobných" kamošov, budete super partia
GaaspiNo už sa niečo rysuje. V bratovej dedine hladajú rozvozára na jedlo, a benefit je že mi dajú zvyšky takže do prvej výplaty nebudem musieť chodiť po smetiakoch aby som si pár eur zarobil na prežitie. O dva týždne bude možné nastúpiť. Hneď ako stretnem šéfa v terajšom zamestnaní mu poviem že môze začať hľadať náhradu. A už si budem kľudne aj (Z)-tká zbierať, lebo keď odchádzam je mi to už jedno, nech si pindajú kolko chcú. Keď sa im nepáči tak ma len vyhodiť môžu, lenže to nuerobia kým nenájdu náhradu tak mi to budú musieť tolerovať. Keď mi nedali žiadne peniaze, tak si ich musím zohnať ináč, bohužiaľ…
pavol54a zdravotný preukaz od lekára, a kurz spôsobilosti pre prácu s potravinami máš? vydáva ho RUVZ po dvojdňovom školení ktoré organizuje raz za čas, za 50 euro.
Písal si, že poberas invalidný dôchodok, tak záleží od jeho výšky. Ak bývaš u rodičov, na príspevok na bývanie zrejme narok mat nebudeš ...
Chudobní majú nárok na dávku v hmotnej núdzi
A prečítaj si po sebe predchádzajúcu tému, kde fnukas že nemáš čo jesť, lebo výplatu budeš mať až o mesiac. Keby každý dôchodca mal 300€ len na svoje vydavky
Tvoj ID zrejme ide na splátky kdeakych pôžičiek, ktoré si si nabral.
Nefnukaj, začni sa správať ako chlap, vek na to už určite máš