Môžeš to skúsiť reklamovať v bazári, ale pochybujem, že ti reklamáciu uznajú. Prevodovka nemusela mať žiadnu skrytú vadu, keď ti odišla až po 5 mesiacoch používania. Jednoducho prišiel jej čas. Kolegyni menili olej v ani nie 10 ročnom aute v automatickej prevodovke a do 2 týždňov jej odišla komplet riadiaca jednotka prevodovky. Oprava vyšla na viac, než 1000 €. Jednoducho - stane sa. Za to nemôžeš viniť predchádzajúceho vlastníka.
Ani to, že auto malo nejaké drobné vady - veď si kupovala ojazdené auto. Tam treba rátať s tým, že pôvodný vlastník šetrí náklady a zanedbáva údržbu a preto niektoré opravy budú na tebe.
Preto ja kupujem len nové autá. Jedno mám už 20 rokov a viem, čo som menil, čo tam bude treba meniť, čo ako funguje.
AK sa budeš chcieť súdiť, tak rátaj s tým, že kým skončí súd, tak ti auto zhrdzavie. A nakoniec ani nemusíš vyhrať - bude ťa to stáť kopec peňazí.
Daj si to riadne opraviť, ak ho chceš mať ešte veľa rokov. Ak ho máš len na rok - dva, tak ho nejako zbúchaj dohromady čo najlacnejšie a predaj.
Automaticka prevodovka, po 10 rokoch, podla sposobu pouzivania, poctu najazdenych km, servisu, ktory jej bol venovany .... moze kludne aj odist