Zavrieť

Porady

Cestovné náhrady - krátenie stravného

Ahojte, prosím mala by som otázku ohľadom krátenia stravného.
Ak sa zamestnanec zúčastnil pracovnej cesty, či už tuzemskej alebo zahraničnej napr. nejakej konferencie. Vrámci danej konferencie mám k dispozícií program z uvedenej konferencie, v ktorom sú rozpísané napr. lunch alebo lunch break, dinner alebo conference dinner. Je tento program dostačujú doklad na krátenie stravného? Ďakujem
veronikasad Počas konferencie dostal zamestnanec riadny obed, alebo len malé občerstvenie (káva, čaj, minerálka, bageta)?
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Chobot je teraz online Chobot

Chobot
    Pozor, lunch a lunch break nemusí byť to isté. A tiež to nie je dôkaz toho, že dostali obed. Lunch break znamená obedná prestávka. Je možné, že si museli obed zaplatiť sami.

Pokiaľ z programu nemáš jednoznačne identifikované, že cena konferencie zahŕňa obedy, tak mu nemôžeš krátiť, najmä, ak zamestnanec prehlási, že obedy si platil.

Vo faktúre za konferenciu by malo byť uvedené, čo cena za účasť zahŕňa - malo by tam byť, že účasť, materiály, obed, večera, ubytovanie a pod.

Ale to nie je problém zistiť, či účastníci konferencie mali zabezpečenú stravu alebo nie a v akom rozsahu. Stačí len zavolať kontaktnej osobe z firmy, ktorá konferenciu organizovala a povedia ti. Pokiaľ ti to zamestnanec nebude ochotný prezradiť.

Rovnako aj cena za ubytovanie síce zvyčajne zahŕňa raňajky, ale nie vždy je to tak. Niektoré hotely, najmä nižšej kategórie, majú raňajky za doplatok. Tiež je to uvedené vo faktúre za ubytovanie, čo všetko je v cene ubytovania.
    zumra Presne o toto mi ide, že mi vzniká rozpor. Ale z firmy na uvedenej zahraničnej prac. ceste boli viacerí, ostatní si priznali zabezpečené stravovanie, ešte preverujem, cez objednávateľa, či disponuje informáciami, čo tam presne mali zabezpečené. Ak ale mali zabezpečené a on sa večere, alebo obedu nezúčastnil krátenie môžem vykonať, zabezpečenú stravu mal. Ďakujem

Cestovné náhrady - krátenie stravného

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.