Zavrieť

Porady

preco ide auto na 2valce

auto ma 18rokov nie je hrdzave ani havarovane bezporuchove.je to zatracovana skoda fabia1 1,2litra JUNIOR.bol som s nou v autoservise na diagnostike......ze treba spravit hlavu valcov,oprava by stala vzse 1000eur............................

auta sa vzdat nechcem vie miniekto poradit
misoft 18 rokov? Hranica, kedy je myslieť na jeho vyradenie a náhradu. Oprava hlavy valcov - to môže zahŕňať veľa, nevieme, ako na tom tá hlava je. Samotná hlava stojí cca 750-800€.
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

J+K je offline (nepripojený) J+K

J+K
    mne išla fábia junior iba na jeden valec, robili repas hlavy - cena bola cca 650€, viac ako rok ide bez problémov , auto malo najazdených reálne do 50 tis.km
    celoslav moja ma cca 120 000km.................

vlado 33 je offline (nepripojený) vlado 33

vlado 33
    Merali ti aj kompresiu vo valcoch? Pokiaľ nie, tým by som začal. Diagnostika odhalí vadný vstrekovač, stav zapaľovania, avšak neodhalí upchatý vstrekovač, napr. Pokiaľ bude na jednom z valcov strata kompresie, budú podpálené ventily, treba repas hlavy. Za túto prácu, je 1000 euro adekvátna čiastka. Alebo kúpa repasovanej hlavy, našiel som za 200€. Tam ale nemáš záruku kvality.
    6 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    celoslav ano robili.....1valec nieco cez 10 a ostatne cez 5kompresia
    vlado 33 Ta cena 1000€ je orientačná. Skutočná cena opravy sa dá určiť po rozobratí hlavy a jej poškodenia. Hlava po 120 000km u tohto motora, ma väčšinou už vôľu na vodítkach ventilov, nie hociktorý servis to dokáže vyvložkovať. Ja osobne by som volil výmenu hlavy za novú, možno by to bolo lacnejšie.
    preboha Obvyklá cena opravy _ vymena sediel ventilov a ventilov + súvisiace položky a práca do 500.-
    vlado 33 Máš pravdu, volajú sa chodníkoví odborníci. Vybrúsia ti hlavu šmirgľom, ventily uťahovačkou a sedlá ti naklepú kladivom za studena. Hlavu po 500 km netreba uťahovať, veď načo, keď som použil rúru? Olej, vodu, filter tak isto meniť netreba, inak by som prekročil rozpočet. A záruku? tu si vymáhaj na lampárni. Tak sa zmestíš do 500€.
    preboha Demontaz+ montáž hlavy cca 3 hodiny práce po 30 eur. Sada na opravu ( ventily+ voditka+ sedla ventilov+ tesnenie...) cca 300eur. Tlaková skúška hlavy+ zarovnanie+ vymena sediel ventilov 160 eur. Drobné veci, chladiaca zmes...30 eur. Oprava samozrejme so zárukou. Nebaví ma komunikovať na Porade s každým srandistom, a poprosil som admin aby mi zrušil registráciu.
    vlado 33 Žiadať nemusíš, nebude ti aj tak vyhovené. Keď raz zadáš otázku, alebo odpoveď, nedá sa to zmazať. Pri tvojom rozpočte som napočítal 580€. Olej a filter nemeníte pri takejto oprave? Ako si si mohol všimnúť, technik nevedel zhodnotiť presne cenu opravy, preto tých 1000€. A keďže som napísal, že cena je orientačná, hneď si ma zhodnotil,... nevhodné. Čo tam bolo nevhodné, pýtam sa? Kebyže išiel do autorizovaného servisu, tam by boli iné pálky.
      zbaliť

preco ide auto na 2valce

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.