Zavrieť

Porady

RZD - bývalý zamestnanec

Dobrý deň,
vedeli by ste mi poradiť ohľadom nasledovnej situácie: v roku 2025 som zamestnala zamestnankyňu na HPP, odpracovala 1 deň a šla na PN počas ktorej dala výpoveď. Teraz si jej manžel vypýtal potvrdenie o zdaniteľných príjmoch, kvôli uvedeniu v jeho daňovom priznaní.
Povinnosť urobiť tejto zamestnankyni RZD mi teda nevzniká nakoľko nepresiahla príjem 2 876,90 eur, správne? Poprípade mám nejaké povinnosti ohľadom tohto prípadu teraz pri ukončovaní zdaňovacieho obdobia 2025?

Ďakujem za každú radu
Pravidlá a tipy
  • Každý móže napísať len 1 odpoveď. Neskor mozete svoju odpoveď vylepšiť.
  • Odpoveď má priniesť riešenie na otázku, vyvarujte sa hodnotenia otázky.
  • Odpoveď má byť viac o faktoch ako o názoroch.
Dalšie pravidla a tipy
    Ak potrebujete v otázke niečo upresniť, najskôr sa spýtajte na podrobnosti.
    Koncept slúži na uloženie rozpracovanej odpovede, koncept sa zobrazuje len Vám, až kým ho nezverejníte.
    Ak máte podobnú otázku, založte Novú otázku alebo Súvisiacu otázku.
    ❤ Buďte priateľskí ❤
    Sme súčasťou jednej komunity, ktorá si chce vzájomne pomáhať, rozdieľnosť je vítaná ak neubližuje!
    Usporiadať podľa času

Tweety je offline (nepripojený) Tweety

Tweety
    Potvrdenie jej zo zákona musíš vystaviť. Keďže chce potvrdenie o príjmoch, RZD jej nebudeš robiť. To, čo píšeš o RZD nie je správne. Ak zamestnanec oň v termíne do 15.2. požiada, musíš ho vypracovať.
    3 komentáre - rozbaľ     zbaliť
    GabikaŠ Áno potvrdenie som jej vystavila Musím, ale pokiaľ je príjem do tých 2876,90 eur povinnosť vysporiadať tieto príjmy (RZD, DP) nie je (ak sa tak zamestnanec rozhodne), a nad túto hranicu už povinnosť príjmy vysporiadať či už cez RZD alebo DP je, tam už sa zamestnanec rozhodovať nemôže? Chápem to správne?
    Tweety Áno, povinnosť podať DP jej nevzniká., tá vzniká pri príjme nad uvedenú sumu.
    GabikaŠ Veľká vďaka za pomoc
      zbaliť

veronikasad je offline (nepripojený) veronikasad

veronikasad
    Povinnosť zamestnávateľa urobiť aj bývalému zamestnancovi RZD vzniká len vtedy, ak on požiada na predpísanom tlačive do 15.2. nasl.kal.roka. Nie je viazaná na výšku príjmu, sú prípady keď on zamestnanec žiada aj keď sa mu žiadna daň nevracia
    GabikaŠ Ďakujem

RZD - bývalý zamestnanec

Porady, ktoré by vás mohli zaujímať

Prihláste sa a sledujte len tie Porady, ktoré Vás zaujímajú.