emily
Idem na to od začiatku. Faktúra (zlá) prišla v 9/04, vyhotovená v 8/04, tovar prišiel v 9/04, t.j. daňová povinnosť vzniká podľa §20odst.1, b. vyhotovením fa. Ale čo s tým, keď fa je vyhotovená pred dodaním tovaru? Lenže Ty si ju v 8/04 nemala a usmernenie Ti núka možnosť ak máš fa do podania DP, dať ja do 8/04 alebo do 9/04, kedy Ti došla. A to je asi jediná možnosť (?) ako sa vyhnúť pokute a dať opravné za 9/04, kedy Ti došiel tovar aj fa. A v 11/04 nová fa aj dps.
Skúste sa k tomu ešte niekto vyjadriť...
Ešte ma napadlo, Íri Ťa dajú do súhrného výkazu za 8/04 alebo za 9/04.
Na školení totiž bolo povedané, že dodávateľ má skúmať, kedy tovar dostane odberateľ, keď si ho odberateľ neprepravuje sám. A až vtedy by malo byť dodanie uskutočnené. Neviem si to však predstaviť.
Zo všetkých (zatiaľ uverejnených) príspevkov súhlasím s týmto. Tiež sa mi vidí najvhodnejšia možnosť dať do 9/04, nakoľko aj fa aj tovar prišli v tomto mesiaci. Samozrejme kurz pre DPH sa bude odvíjať od dátumu vystevenia, ale do DPH pôjde DP aj OD v 9/04. Následne dobropis a nová faktúra - tie zaevidovať tak, ako prišli a tak ich zahrnúť aj do DPH. Aj ja by som rád ešte počul ďalšie názory.
Ešte chcem podotknúť, všetci tu píšete o opravnom priznaní. Tak to už podať nemôžete. Myslím, že ste mali na mysli DODATOČNÉ. Lebo opravné môžte len do lehoty na podanie DP podať a tu hovorím už po lehote. Takže by sme mali hovoriť o dodatočnom daňovom priznaní. Neberte to ako hru so slovíčkami, ale fakty sú fakty.
Pekný deň!