jvp111 Chcela by som sa spýtať, či zavádzate všetkých členov okrskových komisií pri voľbách do počítača? My máme 39 okrskov, cca po 5-6 členov, to znamená, že agenda by veľmi narástla - bolo by treba zaviesť cca 230 ľudí navyše. ( a tento rok možno budeme mať až 5 x voľby) Ak áno, aký pracovnoprávny vzťah im zadávate? A nemôžeme vyplatiť im len netto odmenu, daň by sme odviedli na účet zrážkovej dane na DÚ, bez toho aby boli evidovaný aj v počítači?
Ďakujem.
Ahoj, v tvojom prípade by som ti odporučila nahrať ich aj do mzdového programu, predsa je tu nejaká šanca, že niektorí z tých, ktorí budú členmi OVK pre voľby prezidenta, budú aj pri najbližších voľbách /minimálne pre voľby prezidenta 2.kolo - ak budú???/ . Je to výhodnejšie z toho dôvodu, aby si niekomu nezabudla dať potvrdenie o príjme.
Je to veľké množstvo ľudí. Neviem ,v akom programe spracovávaš mzdy, ja v KEO, ale pracovnoprávny vzťah zadávaš ako vymenovanie.
Môžte im vyplatiť netto odmenu bez dane aj v hotovosti, k tomu si vytvoríš súpisku. Ale ako to budeš vyplácať, v hotovosti po skončení volieb a odovzdaní miestnosti? To by znamenalo, že súpisku, peniaze v hotovosti by mala mať so sebou zapisovateľka - snáď ich nebudeš v noci obiehať - myslím okrsky.
Alebo v najbližšom výplatnom termíne vyplatiť v hotovosti cez pokladňu?
Nezabudni im potom v januári 2010 vystaviť potvrdenie o príjme a zahrnúť ich do štvrťročného prehľadu na DÚ.