Zavrieť

Porady

Súbežné pracovné pomery

Čo mi poradíte, máme zamestnaného údržbára (v škole) na HPP a počas vykurovacej sezóny robí aj kuriča, t.j. od 1. novembra má ešte súbežný pracovný pomer. Podľa mňa bola povinnosť prihlásiť ho do ZP a SP. Máme novú začínajúcu mzdovú a tá ho zabudla prihlásiť. Teraz sa spracúvajú mzdy za november a ja neviem ako ako by sa to dalo poriešiť. Podľa mňa zamestnec by mal byť na výkaze v prílohe do SP a ZP uvedený dvakrát. Ten zamestnanec bude mať 2 výplatné pásky alebo v jednej bude mať 2 PP?

... Môžem teraz spätne poslať prihlášky do SP a ZP. .....Aká sankcia nás čaká, keď teraz pošleme prihlášku do ZP a regist. list FO do SP s dátumom vzniku 1.11.2006?
Usporiadat
STRELEC STRELEC

STRELEC je offline (nepripojený) STRELEC

somij
No ja ako programátor musím na niektoré veci myslieť a zisťovať dopedu, aj keď je pravdepodobnosť toho prípadu 1:1000. Ale konkrétne vo verejnej službe sa súbežné pracovné pomery vyskytujú dosť často, keďže zvyčajne sa odmeňujú a aj pracovnoprávne nároky riešia podľa odlišných zákonov.
Ono v podnikateľskej sfére sa mnohé veci zjednodušujú. Niekedy až za hranice "predpisovosti" a čo je horšie aj za hranice slušnosti.

Mimochodom - k predošlému príspevku som dopojil sadzobník pokút SP.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať