Zdieľajte s nami link na články z iných webov. Komentáre k linku budú zoradené podľa počtu hlasov, môžete využiť aj filter komentárov a zobraziť len komentáre od členov ktorých na Porade sledujete.
Prajem pekný deň, chcem Vás poprosiť o radu. Našla som si chybu za 11/2006 v DPH. Odpočítala som naviac DPH a na riadku 14 mala byť nižšia suma. Ešte som nerobila dodatočné priznanie, tak mi prosím Vás poraďte ako ho urobiť. Urobím komplente celé priznanie ako malo v skutočnosti byť, alebo len riadok 14. Ďakujem.
Prajem pekný deň, chcem Vás poprosiť o radu. Našla som si chybu za 11/2006 v DPH. Odpočítala som naviac DPH a na riadku 14 mala byť nižšia suma. Ešte som nerobila dodatočné priznanie, tak mi prosím Vás poraďte ako ho urobiť. Urobím komplente celé priznanie ako malo v skutočnosti byť, alebo len riadok 14. Ďakujem.
Vyplníš celé DP tak ako malo byť správne vyplnené. Rozdiel uvedieš v r.35.
Na prvej strane DP vyznačíš, že sa jedná o DDP.
neviem, neviem, ale mne sa zdá, že sa dodatočné - tzv.opravné dan.priznanie k dph vyplňa už len rozdielna suma, nevypisuju sa všetky kolonky, ale len rozdiel.
neviem, neviem, ale mne sa zdá, že sa dodatočné - tzv.opravné dan.priznanie k dph vyplňa už len rozdielna suma, nevypisuju sa všetky kolonky, ale len rozdiel.
Pozor, dodatočné DP nie je opravné DP !!! Opravné sa podáva do termínu podania daň.priznania, ak sme už odovzdali DP, ale našli sme si chybu (nesankcionuje sa), dodatočné sa podáva po termíne a samozrejme je sankcionované.
Prosím. Dala som dodatočné priznanie 25.1.07 za 6/2006 Všetky nasledujúce mesiace sme mali povinnosť. Ide o odpočet vo výške 6,5 mil - odpočet z nehnuteľnosti tak sa rozhodol predavajúci. Tento mesiac - február som mala tiež povinnosť cca 150 tis. A teraz mi dochádza, že vlastne kedy ja uvediem ten odpočet, mala som ho uviesť teraz a znižiť povinnosť. Mam správkyňu, ktorá nevychádza s 90% osobami na DU nieto ešte so mnou.
Mam to chapať tak, že teraz som to mala uviesť , že si neviem odpočítať ?
Aj keď je to dodatočné mam to chapať ako "nasledujúce" zdaňovacie obdobie ? Resp.mala. Lebo som to tak neurobila.
Mam to chapať tak, že teraz som to mala uviesť , že si neviem odpočítať ?
Aj keď je to dodatočné mam to chapať ako "nasledujúce" zdaňovacie obdobie ? Resp.mala. Lebo som to tak neurobila.
Ak sa podáva dodatočné daňové priznanie, ktorým vzniká daňová pohľadávka voči DÚ je tento chápaný ako preplatok v zmysle § 53 zákona o správe daní a poplatkov a musíte požiadať písomne o jeho , resp. započítanie. Na základe DDP DÚ nevráti preplatok sám od seba...
Tak to sa asi nevyhneme sankcií. Neviete mi povedať ako sa sankcie rátajú - sú tam aj iné postihy?
Ďakujem.
vypočíta sa sankčný úrok - z dlžnej sumy (čiže rozdielu medzi pôvodným a dodatočným DP, ktorý sa vynásobí úrokovou sadzbou vyhlásenou NBS). Ak suma sankcií nepresiahne 500,- nevyrubuje sa. Vypočítaj si sankcie na www.drsr.sk, je tam kalkulačka