Zavrieť

Porady

Prevod SZCO na S.R.O.

Chcel by som otcovu /je dôchodca/ živnosť nejakým spôsobom previesť na s.r.o., kde by som bol ja spoločník a zároveň konateľ. Jeho živnosť by tým pádom zanikla a nemusel by ako dôchodca platiť odvody. Ide o to, že otec ako SZČO má napísané na seba 2 autá, ktoré sa odpisujú. Jedno auto z toho je na leasing. Tieto autá /ako aj iný majetok SZČO/ by som chcel previesť na novú S.R.O., kde by sa daľej odpisovali. Musím najprv založiť s.r.o. a potom tie veci od neho odkúpiť ? /potom by otec to ale musel ešte zdaniť/
Aký je najrozumnejší postup pri takomto prevode ?

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Usporiadat
JM1968 JM1968

JM1968 je offline (nepripojený) JM1968

Dana7 Pozri príspevok
Dakujem za radu, a este sa chcem spytat, ak tu zivnost potom nasledne prerusim, alebo zrusim, tak to uz snad nebude mat nijaky vplyv.? A este jedna otazocka, neviete mi poradit, ci je nejaka maximalna lehota, na aku mozem pozastavit zivnost?

Vdaka
ľutujem, to som ešte nerobila
culinka culinka

culinka je offline (nepripojený) culinka

Vediem jednoduché účtovníctvo u živnostníka, ktorý zamestnáva 18 osôb.Poradí mi niekto,prosím, koľko môže byť maximálny počet zamestnancov pri jednoduchom účtovníctve a či sa započítavajú do počtu aj dohody o vykonaní práce.
Ďakujem.
jacekova jacekova

jacekova je offline (nepripojený) jacekova

účtovník telom i dušou
otazka je trochu nezrozumitelna.... z akeho dovodu by mal byt obmedzeny pocet zamestnancov v JU???? zamestnavatel môže mať hocikoľko zamestnancov. je jedno či účtuje v JU alebo PU.
liba2 liba2

liba2 je offline (nepripojený) liba2

culinka Pozri príspevok
Vediem jednoduché účtovníctvo u živnostníka, ktorý zamestnáva 18 osôb.Poradí mi niekto,prosím, koľko môže byť maximálny počet zamestnancov pri jednoduchom účtovníctve a či sa započítavajú do počtu aj dohody o vykonaní práce.
Ďakujem.
K zvýraznenému:
podľa toho na aký účel to bude, ale vo väčšine prípadov sa sledujú obidve skupiny zvlášť - napr. pre štatistiku.
Sociálna poisťovňa to nerozlišuje, tam spočítaš zamestnancov aj dohodárov spolu, atď.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať