Zavrieť

Porady

Ucto taxikara

Prosim Vas o radu. Uctujem taxikara. Problem mam v tom ze neviem co by som mu mohla dat do nakladov. Pytala som sa na danovom urade, potom dalsich co uctoju taxikarov a poviem vam co clovek to iny nazor. Ja uz fakt neviem. Zhodnete sa a poradite mi aspon vy poradaci?!

1) Mam starsie auto ,kt.nemam zaradene v majetku.
Do Nakladov davam: cestnu dan, 6,2 na prejazd.km+spotreba Phm, pomernu cast zakonnej poistky, poistenie zodpoved.za skodu.Je to OK?

Dnes som sedela s jedním z dalsich uctovnikov a ten mi hovoril ze nemozem si uplatnovat 6,2 u taxikarov ze auto je jeho vyrobny prostriedok a nejaka vyhlaska k cestnej dani to neumoznuje. Tiez mi povedal ze auto starsie ako 4 roky nemozem dan do obchodneho majetku a potom si davat do nakladov blocky za opravy atd. TAK POTOM CO MOZEM SI DAVAT DO NAKLADOV? Velmi vam dakujem za odpovede.
Usporiadat
Melnick Melnick

Melnick je offline (nepripojený) Melnick

človek čo opustil Poradu.
Keby záležalo odo mňa,príjmy poriadne navýšim,ale on sa bráni , aby neplatil odvody.
Na druhej strane,kým opisoval taxameter ,tak mi tam za 4 mesiace vyšiel priemer 8000.- Sk ,takže aj to som zdvojnásobila. No neviem,neviem ...
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Melnick Pozri príspevok
Keby záležalo odo mňa,príjmy poriadne navýšim,ale on sa bráni , aby neplatil odvody.
Na druhej strane,kým opisoval taxameter ,tak mi tam za 4 mesiace vyšiel priemer 8000.- Sk ,takže aj to som zdvojnásobila. No neviem,neviem ...
Možno robí v malom mestečku a narobí 300 jázd mesačne za 50 SK, tak sa chudák narobí
Melnick Melnick

Už ma z týchto neporiadnikov bolí hlava. Ja sa ani nečudujem daňovákom,že niekedy sú takí akí sú. Veď toto sú vyslovené osemsmerovky: iba dopĺňam údaje .
Melnick Melnick

evina Pozri príspevok
Možno robí v malom mestečku a narobí 300 jázd mesačne za 50 SK, tak sa chudák narobí
A vieš Evina,že nie si ďaleko od pravdy.U nás platím maximálne 40,-60Sk.-
To u Vás som zacvakala aj 400.-
evina evina

evina je offline (nepripojený) evina

Melnick Pozri príspevok
A vieš Evina,že nie si ďaleko od pravdy.U nás platím maximálne 40,-60Sk.-
To u Vás som zacvakala aj 400.-
No veď preto ma to napadlo, lebo u nás nie je 400- 500 SK za taxi nič prevratné, takže treba prihliadnuť asi aj na to, kde chodí s tým taxi. Ale vravím za DP si je zodpovedný sám, výkazy nebude prikladať a on musí vedieť, kde tie jeho príjmy cca boli...., aby nebol prekvapený keď mu ich odhadne DÚ.
Melnick Melnick

tieto ocenenia!!! Neviem či je dobré vidieť ich,pretože napr. rozoberáme problém a ja pridelím bod po jeho doriešení,ale obsah posledného príspevku,kde je ocenenie zobrazené vôbec nemusí nasvedčovať,že je pridelený za odbornú pomoc a tiež čas,ktorý venoval ocenený poraďák jeho konečnému vyriešeniu. Nechcem vôbec znova otvoriť tému oceňovania bodmi,ale sama mám niekedy dojem že bod bol získaný len tak-dovtedy kým si nepozriem,že mnohí riešili problém aj pol dňa a to dôležité sa prebralo v predchádzajúcich súvisiacich príspevkoch .
ekopo ekopo

ekopo je offline (nepripojený) ekopo

JA
Práve som urobil igelitkového taxikára. Bola to malá igelitka. Len úhrada ZP a SP. Používa súkromné vozidlo. Urobil som si malú pomôcku aby som si nemusel veľmi hlavu lámať. Prilepím sem.
Melnick Melnick

Musím Vám povedať: dnes ma navštíl môj taxikár ,nešiel ani ďalej,lebo mi prišiel len niečo povedať. A viete čo ????? Skoro som odpadla -bez nadsadzovania-fakt.
Citujem:
"Prišiel som Vám len povedať,ževraj mi to treba aj voľáky peňažný denník,či čo .Kamarát mi teraz povedal. Vy to viete??? Voľáke dva papiere ,že mu to jeho učtovníčka vytlačila"
No posúďte sami priatelia: viem to?

No tvárila som sa ,že mi povedal novinku. "Vážne? Bože ,ešteže ste mi to povedali,to by mi nenapadlo,že aj to treba. Dobre ,pokúsim sa vytlačiť ho na troch papieroch."
Ešteže nevedel , aký papier mám na mysli.
Naposledy upravil Melnick : 06.03.07 at 01:24 Dôvod: chyba
wicolka wicolka

wicolka je offline (nepripojený) wicolka

Zdravím všetky hlavičky na Porade, potrebovala by som poradiť.Klient taxikár si chce od kamaráta prenajať jeho os.vozidlo/ešte trvá leasing/ a chce, aby mu v ňom robil vodiča.Môže si na to založiť živnosť alebo musí konces.?Môže sa to vôbec takto robiť?Ďakujem
ekopo ekopo

JA
Zdravím všetky hlavičky na Porade, potrebovala by som poradiť.Klient taxikár si chce od kamaráta prenajať jeho os.vozidlo/ešte trvá leasing/ a chce, aby mu v ňom robil vodiča.Môže si na to založiť živnosť alebo musí konces.?Môže sa to vôbec takto robiť?Ďakujem

A čo tak dohoda o VP, pracovná zmluva, príkazná zmluva a pod.
Naposledy upravil ekopo : 14.03.07 at 12:02 Dôvod: doplnenie zadania
wicolka wicolka

Radila som mu to, ale nepresvedčila.Chce, aby si založil živnosť. Keď si v ŽL napíše osobná a nákladná doprava, môže pre ňho jazdiť ako šofér? A ten taxikár si to prenajaté voz. bude účtovať ako?
ekopo ekopo

JA
Taxi = koncesia. V takto položenej otázke to má nádych pracovnej zmluvy.
wicolka wicolka

Takže mu zavolám, že to takto nejde.Ďakujem za odpovede.

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať