Zavrieť

Porady

živnostenský list

Viete mi niekto poradiť?
Aký je rozdiel medzi sprostredkovaním obchodu v rozsahu voľnej živnosti a maloobchodom a veľkoobchodom v rozsahu voľných živností.
Ďakujem
Usporiadat
T1971 T1971

T1971 je offline (nepripojený) T1971

Ja už v tom začínam mať menej jasno ako na začiatku.
Do tej žiadosti som si napísala "Sprostredkovanie obchodu a služieb v rozsahu voľnej živnosti."
biaaa biaaa

biaaa je offline (nepripojený) biaaa

Nevie niekto kolko stoji teraz pls. pridanie činností do existujúceho ŽL?
mysimis mysimis

mysimis je offline (nepripojený) mysimis

obyčajný človiečik
Rozšírenie predmetu činnosti v existujúcom ŽL sa nerobí. Musíš si vybaviť novýˇ/ďalší/ ŽL a stojí to 1000,- Sk kolok + 100,- Sk kolok na výpis z registra trestov.
Beata Beata

Beata je offline (nepripojený) Beata

mysimis Pozri príspevok
Rozšírenie predmetu činnosti v existujúcom ŽL sa nerobí. Musíš si vybaviť novýˇ/ďalší/ ŽL a stojí to 1000,- Sk kolok + 100,- Sk kolok na výpis z registra trestov.
Rozšírenie sa robí, nevybavuje sa nový, ďalší ŽL, ale sa doplnia činnosti o ktoré chceš ŽL rozšíriť. Ak to urobíš aj trikrát napr., tak budeš mať tri ŽL a na každom budú tie nové živnosti. Vo výpise zo živnostenského registra budeš mať všetky tieto činnosti, pekne podľa dátumu ako boli pridané.

Za rozšírenie, priadnie činností do ŽL sa platí zatiaľ 1.000,- Sk kolok.
bepo bepo

bepo je offline (nepripojený) bepo

Nedávajú nový ZL ale len prílohy k tomu takže ak si niekto 3 krát rozširuje ZL tak má 1 originál zo založenia a postupne 3 prílohy k tomu kde sú len tie nové živnosti
katkaj katkaj

katkaj je offline (nepripojený) katkaj

bepo Pozri príspevok
Nedávajú nový ZL ale len prílohy k tomu takže ak si niekto 3 krát rozširuje ZL tak má 1 originál zo založenia a postupne 3 prílohy k tomu kde sú len tie nové živnosti
A robia to aj pri každej zmene priezviska, prípadne adresy. Takže potom môže mať človek aj 10 "dodatkov" k živnosti.
mysimis mysimis

obyčajný človiečik
Ja mám 4 samostatné ŽL.
mysimis mysimis

obyčajný človiečik
mysimis Pozri príspevok
Ja mám 4 samostatné ŽL.
A nielen ja ich mám samostatne. Bežne sa s tým stretávam aj u klientov.
Beata Beata

Toto platí!
Beata Pozri príspevok
Ak to urobíš aj trikrát napr., tak budeš mať tri ŽL a na každom budú tie nové živnosti. Vo výpise zo živnostenského registra budeš mať všetky tieto činnosti, pekne podľa dátumu ako boli pridané.

bepo Pozri príspevok
Peťko, nedostaneš žiadnu prílohu, ale ŽIVNOSTENSKÝ LIST! Nie je to však nový ŽL, ako píše mysimis, sú na ňom len tie činnosti, o ktoré si svoju živnosť rozšíril. Takže budeš vlastníť toľko ŽL, koľkokrát si rozširoval svoju živnosť. Len vo výpise zo ŽR budú všetky tieto činnosti na jednom liste.
bepo bepo

Ach, zase tá Bratislava Tu nedávajú ŽIVNOSTENSK Ý LIST ale Úradný záznam o zmene /to je mňou myslená príloha/ ktorá dopĺňa ZL ale nie je ním, potom je tebou spommínaný Výpis zo ZR.
Beata Beata

bepo Pozri príspevok
Ach, zase tá Bratislava Tu nedávajú ŽIVNOSTENSK Ý LIST ale Úradný záznam o zmene /to je mňou myslená príloha/ ktorá dopĺňa ZL ale nie je ním, potom je tebou spommínaný Výpis zo ZR.
A nedávajú ten úradný záznam len pri zmene adresy, alebo zmene názvu? Lebo ja keď som si k menu pridávala skratku, tak vtedy mi vydali tiež len Úradný záznam. Ale keď som rozširovala živnosť, tak som dostala Živnostenský list...
bepo bepo

Nie,rušil som nejaké živnosti a dali k tomu len Úradný záznam
biaaa biaaa

biaaa je offline (nepripojený) biaaa

A ked chcem napr. pridat predmety + zmenu adresy (myslim naraz) je to 1000 alebo 2000 SK???
Beata Beata

biaaa Pozri príspevok
A ked chcem napr. pridat predmety + zmenu adresy (myslim naraz) je to 1000 alebo 2000 SK???
1.000,- Sk

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať