Zavrieť

Porady

DPH po danovej kontrole pri N1

mam pochybnosti o svojej volbe povolania ...viac
Ahojte,
neviete mi niekto poradit ohladom uctovania v PU pri DPH u auta typu N1.
Problem je v tom, ze sa jedna o nakladny automobil u ktoreho bolo uplatnene odpocitanie DPH avsak danova kontrola toto odpocitanie neuznala. Spolocnost vedie sudny spor ohladne tohto DPH. Vycislenu DPH vsak zaplatili DU a z tohto dovodu sa zvysila vstupna cena N1. Spolocnost nasledne predala auto s DPH. Bola fakturacia s DPH spravna, alebo sa malo fakturovat bez DPH, ked DU toto DPH neuznalo?Dik
Usporiadat
Yvvetta Yvvetta

Yvvetta je offline (nepripojený) Yvvetta

ťažko pracujúca účtovníčka
Aký mali dôvod neuznať DPH z auta N1 ? My tiež máme také autá.
marianna marianna

marianna je offline (nepripojený) marianna

Tiež by ma zaujímalo, prečo to neuznali, ináč si myslím, že bolo správne, že ste fakturovali s DPH.
Dada Dada

Dada je offline (nepripojený) Dada

Podľa mňa ste to mali správne. Tiež sa pýtam, aký dôvod mali na to, že to neuznali?
rodof rodof

rodof je offline (nepripojený) rodof

Dakujem vam za odpovede.....

V technickom preukaze bolo auto kvalifikovane ako N1 ale kontrolori merali pravitkom ulozny priestor......6 krat a konstatovali, ze je mensi napriek tomu, ze v technickom preukaze bolo auto definovane ako N1. Nestacilo im ani potvrdenie od vyrobcu auta a ani od Ministerstva dopravy....takze v konecnom dosledku to skoncilo na sude a pravdepodobne sa to bude dlhu dobu natahovat.
Dada Dada

Dada je offline (nepripojený) Dada

Vari vy môžete za to, že výrobca zaradil auto do kategórie N1? Už nevedia na tom daňovom čo vymyslieť.
vladan vladan

vladan je offline (nepripojený) vladan

žena, a ešte raz ŽENA!!! (aj keď môj nick o tom nevypovedá) ...viac
rodof
V technickom preukaze bolo auto kvalifikovane ako N1 ale kontrolori merali pravitkom ulozny priestor......6 krat a konstatovali, ze je mensi napriek tomu, ze v technickom preukaze bolo auto definovane ako N1. Nestacilo im ani potvrdenie od vyrobcu auta a ani od Ministerstva dopravy....takze v konecnom dosledku to skoncilo na sude a pravdepodobne sa to bude dlhu dobu natahovat.
rodof, asi viem čo máš na mysli, kúpil si automobil, u ktorého ste si chceli uplatniť DPH a predajcovia ti poradili, že do auta namontujú niečo a potom už bude klasifikované ako N1? ... ak to bolo tak, tak v prípad daňovej kontroly bolo potrebné urobiť také kroky, aby sa automobil stal skutočne N1
... či som úplne vedľa, jak tá jedľa?
bepo bepo

bepo je offline (nepripojený) bepo

vladan-N1 musí byť zapísaná v technickom preukaze a to nie je len tak jednoduché-to musí niekto s okrúhlou štátnou pečiatkou schváliť.DU do toho nemá čo pindať.
vladan vladan

bepo
vladan-N1 musí byť zapísaná v technickom preukaze a to nie je len tak jednoduché-to musí niekto s okrúhlou štátnou pečiatkou schváliť.DU do toho nemá čo pindať.
... ale veď ja viem, že to musí byť v technickom preukaze ... veď rodof píše, že to má v technickom preukaze, ale daňováci začali premeriavať auto fyzicky ... si už videl daňováka s metrom v ruke?
accad accad

accad je offline (nepripojený) accad

Rodof, ak to nie je štátne tajomstvo, o aký typ a presnú značku auta ide. Myslím si, že viacerí sa stretávame s kúpou auta s označením N1 v technickom preukaze, aj keď ja ako laik nad tým žasnem. Ak to môžeš zverejniť budem rada, ak nie pošli to aspoň súkromnou správou.
Paula Paula

Paula je offline (nepripojený) Paula

vladan, môj známy videl daňováčky s metrom v ruke... premeriavali koberec v kancelárii a pás 4 m x 0,30 cm im chýbal k šťastiu (lebo veď sa len isté šírky predávajú).
vladan vladan

... jój Paula, celkom som zabudla na tvoj zážitok s kobercom ... už si spomínam
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
NOOOO ............ Ja žasnem !!!!!!!
babetka babetka

babetka je offline (nepripojený) babetka

?????? Nevychádzam z údivu.
bodliak bodliak

bodliak je offline (nepripojený) bodliak

Ale veď N1 ste si nevymysleli vy, to do tej kategórie zaradil niekto s úradnou pečiatkou, tak čo buzerujú Vás a nie jeho ?

1.- Ak spor prehrajú, škoda bude zosobnená daňovákovi.
2.- Ak vyhrajú, uplatnite si škodu u toho, kto to v N1 kategorizoval.
rodof rodof

rodof je offline (nepripojený) rodof

Ziadne zasahy sa neuskutocnili na aute. Bola to N1.Kto chcete vediet znacku, tak sa ozvite sukromnou spravou.
A to auto merali s pravitkami....hahaha
Katarína STR Katarína STR

Katarína STR je offline (nepripojený) Katarína STR

vladan
... ale veď ja viem, že to musí byť v technickom preukaze ... veď rodof píše, že to má v technickom preukaze, ale daňováci začali premeriavať auto fyzicky ... si už videl daňováka s metrom v ruke? :eek:
Ja áno, kúpili sme dlažbu do firmy a oni porovnávali uvedené rozmery tej obkladačky na potvrdenke so skutočným rozmerom obkladačky.
Presne vypočítali, koľko sme mohli takých obkladačiek spotrebovať a koľko sme mohli mať odpad. A zvyšok vyhodili z nákladov.
nepomohlo vysvetlenie, že sa aj pri práci stane, že sa nejaká tá jedna, dve rozbije, alebo sa musí z jednej odrezať, aby sa tam zmestila a zvyšok sa už nedal použiť.
Hold však oni vedia ako to pri práci chodí......
Oni sú totož remeselníci.....
Alebo, daňovák má vždy pravu....
vladan vladan

rodof
Ziadne zasahy sa neuskutocnili na aute. Bola to N1.
... tak potom tomu fakt nerozumiem
Rodof, a neexistuje nejaký predpis, ktorý hovorí o tom, aké podmienky musia byť splnené, aby auto bolo N1?
ZuzanaA ZuzanaA

ZuzanaA je offline (nepripojený) ZuzanaA

Jáj, nestrašte s tou N1. Tiež som práve vypísala DPH, kde som si uplatnila DPH (nemalú) za auto kategórie N1 ...........
Zuzka Zuzka

Zuzka je offline (nepripojený) Zuzka

... žasnem, čoho všetkého sú schopní niektorí jedinci z daň. úradov ...
to ZuzanaA ... ešte stále máš možnosť si ísť premerať celé auto
Naposledy upravil Zuzka : 21.01.05 at 07:22
jess jess

jess je offline (nepripojený) jess

žienka
..... ááááááá bez nich by bol život nudný !
Načítať ďalšie