Zavrieť

Porady

Danove priznanie a zmluva o dielo.

Ahojte. tento rok si musim sam spravit danove priznanie. Mam stale zamestnanie a popri mam dohody o vykonani prace. z ktorych mam aj potvrdenia o prijimoch fyzickej osoby. V tychto pripadoch o vsetko sa postaral zamestnavatel odviedol dan a na liste mam presne rozpisane , takze podla toho si danove priznanie viem vypisat. Ale mam jednu zmluvu o dielo. Kde uz nedostavam potvrdenie o prijimoch, a tak ani dan nie je odvedena.Proste uhradena plna suma na moj ucet.
Neviete poradit kam s tou sumou ? Normalne sa to pripocita k Uhrnu prijimov od vsetkych zamestnavatelov ? je to 10000 Sk a aj tak vychadza na konci nedoplatok 2366 Sk z toho je malinky nedoplatok aj u ostatnych prijimoch.

Za pomoc vopred dakujem

Attila
Usporiadat
Evanka Evanka

Evanka je offline (nepripojený) Evanka

Zmluvy si založíš do svojich dokladov. K DP sa neprikladajú.
Edith Edith

Edith je offline (nepripojený) Edith

Zdravím. Mám známeho. Je zamestnaný. Urobil nám web stránku. Mám s ním uzavrieť Zmluvu o dielo, vyplatiť sumu a nestarať sa o daň, alebo uzavrieť Dohodu o vykonaní práce a odviesť 19% daň a všetko si dať do výdavkov ovplynňujúcich ZD? Ďakujem.
STRELEC STRELEC

STRELEC je offline (nepripojený) STRELEC

Edith Pozri príspevok
Zdravím. Mám známeho. Je zamestnaný. Urobil nám web stránku. Mám s ním uzavrieť Zmluvu o dielo, vyplatiť sumu a nestarať sa o daň, alebo uzavrieť Dohodu o vykonaní práce a odviesť 19% daň a všetko si dať do výdavkov ovplynňujúcich ZD? Ďakujem.
V jednom aj druhom prípade pôjde o VOZD. Zvolil by som formu ZoD. Je to administratívne jednoduchšie ako dohoda (odpadne agenda v Sociálke a prípadne aj na DÚ ak nie ste zamestnávateľom). A je to to výhodnejšie aj pre príjemcu odmeny za vyhotovenie webu.
KEJKA KEJKA

KEJKA je offline (nepripojený) KEJKA

audítor, účtovník, odborný poradca ...viac
obe možnsti sú správne.
Edith Edith

Edith je offline (nepripojený) Edith

Ešte otázočka. Ide o 20000,- korún a rok 2007, kedy boli vyplatené. Ak je riadne zamestnaný je potrebné hlásiť tento príjem v čase, kedy ho nadobudol, alebo sa to rieši podaním DP, kde uvedie okrem príjmov od zamestnávateľa aj tento za vyhotovenie web. Ďakujem
Foxik Foxik

Foxik je offline (nepripojený) Foxik

chcel by som poprosit o pomoc.. je to k teme: ak mam prijem ~20.000 od zamestanavatela a popri tom v aprili 2008 predam software zmluvou o dielo za ~60.000,- , do kedy treba podat DP? treba o tom informovat zamestnavatela? musim tento prijem oznamit v DP aj v RZD? exituje nejaky priklad, nikdy som nic podobne nerobil, vzdy mi robil aj RZD zamestnavatel, dakujem
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

Dobrý deň, prosím Vám pekne o odsúhlasenie nasledovného: študent v roku 2007 vykonával určitú činnosť na základe Zmluvy o dielo podľa§ 536 Obchodného zákonníka, zarobil viacej ako 50000 Sk. Je to príjem podľa § 8 zákona o dani z príjmov? Práca na základe takejto zmluvy spočívala vo vypracovaní určitej analýzy spotreby určitých prípravkov. Ako čítam zákon o dani z príjmov, tak to inde neviem zaradiť. Veľmi pekne ďakujem za pomoc.
ormika ormika

ormika je offline (nepripojený) ormika

Prosím pekne, posúvam....

Sleduj porady, ktoré by vás mohli zaujímať