alderonka
Prepáč Katka, ja tiež nepatrím k žiadným amatérom, ale v poslednej dobe je toľko noviel, že už neviem, čo je pravda. A tie blbosti som naozaj vyčítala v poradcovi. Najprv som to prešla s tým, že tam iste majú chybu, ale potom za mnou dobehla suseda, že jej účtovná firma vyhodila decembrové faktúry s tým, že sa zaúčtujú až v decembri. Preto som sa rozhodla si to u vás overiť kočky. Takže vďaka za odpoveď, či už s pokecom alebo bez neho.
Veď mne sa neospravedlňuj, ja som sa predsa neurazila :p , ja som už celkom pekne naštvaná, na tie knihy poradcov ... Ten komentár nebol určený priamo tebe, ty prepáč ak si si to zobrala osobne.
Raz bolo napísané v knihe poradcu, že sa neuznáva do výnosov ak nám niekto nezaplatil do konca roka nájomné. Paráda povedali sme si so šéfom.
Hneď sa nám znížil zisk / zatiaľ ručne prerátaný/, už sme s tým rátali na 100%, ale vyšla druhá kniha a hop. Hneď na prvej strane bola napísaná OPRAVA článku z predchádzajúcej knihy.
Ale potom som sa už naštvala.
Raz som telefonicky vovala poradcovi podniteľa a poradili, že môžem u SZČO uplatniť daňovú stratu z roku 1999 a aj z roku 2001.
V roku 2000 bol zisk a teda aj prvý rok odpočtu straty z roku 1999.
Môj klient sa potešil.
To som volala v roku 2003. /teda DP za rok 2002/
Keď som volala pre istotu aj v roku 2004 /teda DP za rok 2003/ povedala mi, že som si v žiadnom prípade nemal uplatniť stratu z roku 2001.
Vtedy ma to, ale poriadne naštvalo, a pekne som jej nadala, lebo mi to vraj ona pred rokom poradila. A teraz tvrdí opak.
Povedala len : ,, asi sme sa zle rozumeli ,,
Ako sme sa mohli zle rozumieť ? No nezabili by ste ju ?
Ale Ing. Minársky mi potvrdil, že si môžem uplatniť stratu aj z roku 1999 a aj z roku 2001. Ale pýtala som sa na to aj viacerých daň. poradcov a tiež mi potvrdili, že to môžem, ale nezhodli sa podľa ktorého zákona mám ktorú stratu uplatňovať.
Takže ja som skôr naštvaná na tých ,,PORADCOV,, tak si hovoria a zodpovednosť za chyby žiadna.