saman
Mickya - predpokladam, ze vasa firma je platitelom DPH, takze zavazok treba zaevidovat este do r. 2004 (kurzom vystavenia FA a samozrejme ak sa jedna o fakturu z EU treba posudit nadobudnutie tovaru alebo co to je a zaradit pripadne do DPH za 12/04) a k 31.12.2004 prepocitat kurzom NBS a len v knihe zavazkov upravit prepocet novym kurzom, aby si spravne vykazala zavazky vo vykaze majetku a zavazkov (danovo ti to nic neovplyvni). Az v r. 2005 ked doslo k uhrade budes vo vydavkoch danovych mat skutocnu uhradenu sumu z banky (rozdiel k ktory ti vyjde oproti sume zavazku v knihe DoFa a uhrade je kurzovy rozdiel ktory len "nedanovo" internym dokladom alebo inak jednoducho neuctovne upravis do knihy zavazkov, aby bol konecny stav zavazku 0). Dufam, ze som to napisala zrozumitelne
.
Ahojte, už som túto chybu rozdýchala a pochopila triezvejším rozumom, čo ste mi skvelí poradcovia napísali.
Ale zase sa vraciam k starému problému:
1.) Počas roka sa v tomto prípade kurzové rozdiely v JÚ neúčtujú (účet máme len v SK), že? Alebo sa mýlim? Účtujú sa len na konci roka, že?
2.) Ak nemám účet, ani pokladňu vedenú v cudzej mene, tak nemusím daň. úradu oznamovať, že nezahŕňam kurz. rozdiely do ZD?
3.) Ak vystavujem Fa (pohľadávkovú) len v SK, tak sa týkajú kurzové rozdiely aj týchto vystavených faktúr?
4.) kurz. rozdiely ovplyvňujú daň, že?
Viem, že je tých otázok veľa, ale prosím, poraďte mi.